Cum te descurci dacă ai interzis la gluten

101
Cum te descurci dacă ai interzis la gluten - interzisgluten-1413207474.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, evitarea preparatelor pe bază de gluten este un lucru foarte important dacă suferi de boala celiacă, o afecțiune autoimună care determină o reacție alergică la orice produs care conține grâu, secară și orz. Potrivit medicilor nutriționiști citați de Good Food, în rețetele de brutărie și patiserie, ajută la crearea unei texturi lejere și pufoase, fiind o componentă foarte importantă în prepararea pâinii. Vestea bună este că există multe variante fără gluten care merită încercate. Mai întâi, alege tipul de făină preferat: de soia, de orez, de mei, de quinoa sau de hrișcă. Poți folosi șiun amestec din toate, pentru a beneficia din plin de proprietățile lor.

Indiferent ce combinație vei alege, va trebui să compensezi absența glutenului și proprietățile lui de a lega aluatul. O variantă isteață este adăugarea în aluaturi a gumei de xanthan, obținută din zahăr fermentat și un mix de bacterii benefice organismului. Ținând cont că făina de grâu este formată din proteine și amidon, este recomandat să adaugi aluaturilor amidon de porumb.

Făinurile fără gluten sunt mult mai dense, dar amestecate cu amidon pot forma aluaturi lejere și pufoase, creând astfel textura dorită pentru pâine. Pentru un plus de fibre și gust, presară în mixul de făină un pumn din semințele preferate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Metode pentru ameliorarea Sindromului Down
Pagina a fost generata in 2.4565 secunde