Cursuri de limba turcă, recompensate cu o excursie în patria lui Atatürk

1737
1
Cursuri de limba turcă, recompensate cu o excursie în patria lui Atatürk - 4ab1f4bb9cff4e8dc851f9e5314e41f9.jpg
Tinerii turci și tătari care doresc să învețe limba turcă vor avea un motiv în plus, de acum înainte, să o facă la un nivel avansat. Potrivit Consulului General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, cei "care vor participa în mod regulat la cursuri și le vor termina cu succes vor fi răsplătiți cu o excursie în Turcia".
Anunțul a fost făcut de oficialul turc săptămâna trecută, în cadrul mani-festărilor dedicate Zilei Tineretului și Sportului din Turcia.
"Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța dorește ca tinerii turci și tătari să își finalizeze instrucția în cele mai bune condiții și să se afirme ca oameni de succes în societatea românească. Pe de altă parte, îi încurajăm să învețe limba turcă și să mențină legăturile cu Turcia. În acest sens, avem în proiect organizarea, împreună cu UDTTMR și UDTR, a unor cursuri pentru învățarea limbii turce. Tinerii care vor participa în mod regulat la cursuri și le vor termina cu succes vor fi răsplătiți cu o excursie în Turcia. Îi rog pe tinerii care doresc să participe la cursul de învățare a limbii turce să se adreseze consulatului nostru", a declarat consulul turc, în cuvântul său care a marcat deschiderea simpo-zionului care a avut loc în cadrul Festivalului cultural sportiv al tineretului turc și tătar și care a fost dedicat personalității lui Mustafa Kemal Atatürk. În discursul său, oficialul turc a pus accent pe importanța pe care părintele Turciei moderne a acordat-o tinerilor, Atatürk fiind cel care a dedicat ziua de 19 Mai tinerilor, declarând-o, în 1938, sărbă-toare națională.
Sărbătoarea este marcată an de an și de către comunitățile de turci și tătari din România. Anul acesta, organizatorii, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Muftiatul Cultului Musulman Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci - filiala Dobrogea în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii, au pregătit o serie de manifestări, pe parcursul întregii săptămâni. Festivalul a debutat cu un spectacol de dansuri tradiționale turcești, tătărești și românești. Pe scena Palatului Copiilor au evoluat Ansamblul Colegiului "Kemal Atatürk" din Medgidia, Dobrogeanca - Ovidiu, Kardelen - UDTR, Ali Riza Erdogan - TIAD Brăila, Karadeniz - UDTTMR, Rapsodia Mării Palatul Copiilor, dar și un ansamblu oaspete din Turcia, Karatekin al Universității Cankiri. Au urmat o serie de întreceri sportive, iar ziua de 19 Mai a fost marcată printr-un cros al tineretului turc al cărui start a fost dat de fosta mare glorie a atletismului românesc Gabriela Szabo.
Și dacă festivalul a debutat sub semnul tradițiilor, tot astfel s-a și încheiat sâmbătă, când la Pavilionul Expozițional a avut loc un spectacol susținut de ansambluri autohtone ale comunităților de turci și de tătari și o expoziție de produse culinare tradiționale, ocazie cu care turcoaicele și tătăroaicele și-au etalat talentele de gospodine. Festivalul s-a încheiat cu un turneu de kureș, tradiționalele lupte tătărești.

Comentează știrea

roxana
22 septembrie 2011
selam

ma numesc darie andreea roxana , am 20 de ani si sunt din iasi. intai vreau sa mentionez ca ma bucur ca sunt cursuri de invatat limba turca si ca premiul cum s-a mentionat o excursie in turcia ce sa zic foarte frumos. nu stiu daca ma va ajuta cu ceva ca va scriu aici dar eu sunt innebunita de mica de tot ce tine de turcia mai ales de limba turca . am invatat de pe net si din filme dar nu stiu sa vorbesc cursiv .... ideea e ca imi doresc foarte mult sa vorbesc limba turca ca pe limba romana si sa ajung in turcia si poate cine stie sa si lucrez mi-ar place f mult sa joc in serialele turcesti dar stiu e foarte greu si nu stiu cum sa invat cursiv limba turca . de asta ma bucur ca sunt cursuri , dar din pacate eu sunt din iasi si nici nu as putea sa ma duc in alt oras sa invat caci e foarte greu cred ca trebuie si o groaza de bani si e greu deoarece nu lucrez si asta e foarte greu . totusi felicitari si ma bucur pentru voi!!!! iyi gunder!!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Mai 2010
Stire din Diverse : Cătina – antioxidant natural
Pagina a fost generata in 1.8552 secunde