Concurs Cyberhondria dăunează grav sănătății

182

Articole de la același autor

Aproximativ un sfert din utilizatorii de internet au făcut căutari online pe teme medicale, o treime dintre aceștia mergând la medic pentru investigații suplimentare după ce s-au autodiagnosticat cu boli grave, se arată într-un studiu realizat de Microsoft Research, citat de dailymail.co.uk, informează hit.ro. Aceasta tendință a oamenilor de a se autodiagnostica, folosind informațiile de pe internet și preluându-le pe cele care indică boli foarte grave, se traduce prin "cyberhondrie", un termen folosit încă din 2001.
"Oamenii au tendința de a se uita doar pe primele câteva rezultate ale căutărilor lor. Dacă printre acestea găsesc referiri la tumori cerebrale, acesta este punctul din care pleacă pentru investigații suplimentare", a declarat Eric Horvitz, unul dintre autorii studiului Microsoft.
Studiul arată că cei care își dau cele mai grave diagnostice sunt de obicei persoane care tratează computerul ca pe un expert, uitând că motoarele de căutare nu fac diferențieri și după frecvența simptomelor. Cel mai des, rezultatele de pe motoarele de căutare asociază durerile de cap cu tumorile pe creier, ceea ce produce îngrijorări nefondate utilizatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9928 secunde