Spammeri, dormiți liniștiți! ANC veghează…

580

Articole de la același autor

Numărul amenzilor date în cazul spam-urilor și a altor infracțiuni informatice este prea mic și reflectă timpul prea mare de comunicare dintre Autoritatea Națională pentru Comunicații și furnizorii de internet, a declarat președintele ANC, Liviu Nistoran, în cadrul unei conferințe.
Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANC) a aplicat 15 amenzi ca urmare a 1.151 de plângeri privind transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate prin intermediul poștei electronice și alte încălcări ale prevederilor legale de la începutul anului, potrivit informațiilor emise săptămâna trecută de ANC.
"Până în prezent, în urma finalizării unora dintre investigațiile demarate ca urmare a plângerilor privind transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate prin intermediul poștei electronice, Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANC) a constatat, în 14 dintre cazuri, săvârșirea contravenției constând în transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate, așa cum este definită de legea privind comerțul electronic, republicată, și a aplicat 13 amenzi în cuantum de 1.000 lei fiecare și una în valoare de 2.000 lei. De asemenea, ANC a mai aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru nefurnizarea de informații", a declarat președintele ANC, Liviu Nistoran.
În altă ordine de idei, în privința restructurării Autorității, Nistoran a spus că are discuții cu Ministerul de Interne și SRI pentru a forma un grup care va activa pe problemele de infracționalitate informatică. Acest grup va avea printre îndatoriri investigarea utilizării ilegale a aparatelor de interceptare a convorbirilor telefonice și dispozitivele care intercepteză comunicațiile bancare (între bacomat și bancă - n.red.).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8285 secunde