România - Polonia 33-29, în preliminariile CE 2010 la handbal masculin

Concurs Vicecampioana mondială, bătută cu "aeriene"

372

Articole de la același autor

Naționala masculină de handbal a României a reușit o victorie de senzație, ieri, la Buzău, 33-29 cu Polonia, vicecampioana mondială en-titre, în Grupa I preliminară a Campionatului European din Austria 2010.

Tricolorii au avut un start ezitant de partidă, ratările din debut prilejuindu-le polonezilor să se desprindă pe tabelă, 5-1 în min. 6. Selecționerul Aihan Omer a cerut time-out, și-a liniștit jucătorii, iar la reluare, beneficiind de intervențiile excelente ale portarului Ionuț Stănescu, România a egalat la 8 (min. 20) și a trecut în avantaj, în premieră, două minute mai târziu. Pauza i-a găsit pe handbaliștii români pe val, 16-13.
După pauză, echipa noastră a condus mai mereu la trei-patru goluri, însă leșii nu au depus armele, astfel încât, cu doar trei minute înainte de final, nimic nu era decis, 30-29. A fost momentul în care apărarea a rezistat eroic, iar în atac, tricolorii au fructificat fiecare oportunitate. Ultima fază a meciului a aruncat tribunele în aer, "bătrânul" Sandu Iacob stabilind scorul final, 33-29, după o dublă "aeriană" pe semicercul advers.
Pentru România, au marcat: Ghionea (13), Pârâianu (5), Iacob (4), Șania (3), Cozma, Timofte, Petrea (câte 2), Georgescu, Buricea (câte 1). În poartă, Stănescu și Bîrza i-au "hipnotizat" pe polonezi.
Anul acesta, România va mai juca în preliminariile CE 2010 cu Muntenegru (Niksic, 26 noiembrie, ora 19) și cu Suedia (Reșița, 30 noiembrie, ora 11). Meciurile retur se vor disputa în 2009, primele două clasate din faza grupelor obținând calificarea la turneul final al CE.
"Am obținut o victorie meritată, care confirmă faptul că handbalul românesc este în creștere de valoare. Am încredere că vom face tot posibilul să ne calificăm la turneul final și poate chiar mai mult de atât. Îl felicit pe antrenor pentru rezultat, Omer a reușit să își apropie foarte bine jucători și a creat o echipă puternică. De acum, orice adversar se va teme de echipa României", a declarat președintele FRH, Cristian Gațu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.875 secunde