Dacia, mașina poporului român, la fel de bună ca Volkswagen

411
Dacia, mașina poporului român, la fel de bună ca Volkswagen - 8a91157161fc4306d68471c4773a41dd.jpg
Studiul anual realizat de compania JD Power, care măsoară gradul de satisfacție ale posesorilor de mașini din Europa a adus o surpriză uriașă – în premieră, marca Daihatsu a depășit toate celelalte branduri iar a noastră Dacie a scos același număr de puncte ca liderul vânzărilor, Volkswagen.
Mărcile germane cu tradiție, Mercedes, BMW și Audi, s-au clasat pe ultimele poziții din top, în Germania. Pe locul doi, după Daihatsu, a venit – tot în premieră – Alfa Romeo.
Dacia a fost la egalitate cu Volkswagen, fiind depășită totuși fără drept de apel de mărci ca Nissan, Seat, Citroen, Hyundai, Ford, Kia, Peugeot, Fiat și Chevrolet. Interesant este că Dacia a scos cu nouă puncte mai mult decât Renault, "părintele" său.
Pe categorii, liderii topului JD Power sunt următorii: Mercedes E-Klasse (Executive/Luxury), Mercedes CLK (Sport), Toyota Aygo (Mașini de oraș), Toyota Corolla (Compact), Daihatsu Sirion (Segmentul mic), Renault Laguna (Segmentul mediu), Skoda Roomster (Monovolume) și Nissan Qashqai (SUV).
v v v
Studiul s-a bazat pe opiniile a peste 16.200 de posesori de mașini, fiecare dintre ei completând un chestionar cu întrebări legate de 67 de atribute ale unei mașini (performanță, design, confort, dotări, fiabilitate, calitate, costuri de întreținere, consum, rețea de service). Scorul maxim a fost de 1.000 de puncte. Daihatsu a câștigat cu 843 de puncte, în timp ce Dacia a strâns 810 puncte, semn că anul acesta competiția a fost extrem de strânsă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Pe urmele corabiei "Speranța"
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Caricatură la minut
Pagina a fost generata in 1.8444 secunde