Instructorii auto independenți au protestat în fața Ministerului Transporturilor

380
Instructorii auto independenți au protestat în fața Ministerului Transporturilor - 2c2264c170f13a15c0a47bfc97eb13fe.jpg
Peste 1.000 de instructori auto independenți din toată țara au protestat ieri în fața Ministerului Transporturilor, nemulțumiți de decizia Autorității Rutiere Române (ARR), care obligă școlile de șoferi să nu mai colaboreze cu instructorii independenți.
Manifestanții au fluturat steaguri cu mesaje "de bine", acuzând guvernanții că "i-au făcut șomeri, după ce ei i-au făcut șoferi".
"Avem certitudinea că ARR a acționat la presiunea federațiilor patronale ale școlilor de șoferi, care vor să creeze un monopol patronal în această industrie. Oricum, ARR nu are competența de a emite o astfel de decizie, prin care să anuleze o hotărâre de guvern. Este un abuz", a declarat Cornel Lipă, președintele Sindicatului Național al Instructorilor Auto din România (SNIAR).
În România există 1.822 de școli auto și 8.000 de instructori auto, din care 4.500-5.000 sunt independenți.
Sindicaliștii au anunțat că vor funcționa și până acum, cât nu există "normative complementare legii".
Ei sunt și împotriva propunerii de intermediere a achitării orelor de condus, de către școlile de șoferi, motivând că se va ajunge la întârzierea plăților către instructorii auto.
"În prezent, școlile de șoferi au instructori neexperimentați și vor să încaseze bani direct de la cursanți. Dacă se întâmplă așa, banii vor ajunge foarte târziu la instructorii independenți. Este penibil, mai ales că noi plătim taxe forfetare cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pe an, în timp ce multe școli auto declară profit zero", a spus Petrică Bordeianu, membru al SNIAR, citat de NewsIn.
Oficialii din Ministerul Transporturilor au anunțat că se discută normele de aplicare a ordonanței de urgență 74/2008, care reglementează activitatea școlilor de șoferi, și că, în cel mult două săptămâni, instructorii auto ar putea fi autorizați de agențiile teritoriale ARR.
Reprezentanții MT spun că un instructor auto independent trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă cel puțin trei ani vechime într-o școală de șoferi, minimum trei categorii pe carnetul de conducere și să încheie contracte cu școlile, deși vor fi autorizați de ARR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Pe urmele corabiei "Speranța"
Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Diverse : Caricatură la minut
Pagina a fost generata in 1.5896 secunde