De ce ar trebui să mâncăm și năut

173
De ce ar trebui să mâncăm și năut - naut-1413816079.jpg

Articole recomandate

Știați că boabele de năut sunt printre cele mai populare leguminoase în momentul de față? Cel puțin printre foodies! Sunt hrănitoare, sățioase și constituie o sursă bună de proteine. Potrivit Good.Food, năutul este folosit în rețetele asiatice, mai ales în bucătăria libaneză și arabă. Din năut se pot prepara o varietate de rețete: de la aperitive și supe, la feluri principale.
Se găsește și la noi în țară aproape în toate supermarketurile și, mai nou, în magazinele naturiste. Îl poți cumpăra la pachet, sub formă de boabe uscate, sau la conservă, gata fiert.
Deși cultivat de foarte mult timp, năutul a revenit la modă odată cu creșterea numărului de vegetarieni. Toată lumea a auzit de humus și cred că foarte multe persoane l-au încercat deja sub o formă sau alta.
Se împacă bine cu mirodeniile asiatice, în special cu chimionul.
Poți păstra năutul uscat foarte mult timp. La fel ca fasolea boabe, nu se strică repede. Dacă ții post, vrei să devii vegetarian sau, pur și simplu, vrei să mai slăbești, atunci năutul nu trebuie să lipsească din cămara ta.
E mai avantajos să cumperi boabele uscate. Astfel nu vei sta cu grija că expiră conservele și, în plus, vei face și economie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum afli dacă te hidratezi destul
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cele mai prietenoase gustări
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Mâna de ajutor de la job
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ghivecele toamnei din grădina ta
Pagina a fost generata in 2.2408 secunde