De ce trebuie iluminată corect casa

258
De ce trebuie iluminată corect casa - iluminare-1391539014.jpg
Iluminarea locuinței este esențială, și asta pentru că lumina potrivită în casă îți poate îmbunătăți starea de spirit. Se spune că dacă iei o lampă și o muți de pe noptieră pe podea, toată percepția asupra spațiului se va schimba. 


Felul în care organizezi iluminarea casei poate construi atmosfera, poate defini un spațiu sau poate sublinia anumite obiecte din decor. Potrivit casa.mea.ro, iluminarea corectă a casei mărește sau micșorează spațiul, îți poate ține atenția trează sau te poate face să te simți somnoros și obosit. Buna dispoziție depinde de lumină, iar toate acestea sunt numai câteva din argumentele care arată cât de importantă este iuminarea casei, mai ales în perioada rece din an. 


Funcțiile încăperilor. Atunci când organizezi iluminarea casei stabilește și ține cont de funcțiile camerei, de punctele de interes, de zonele în care se stă și de schema de culori. O lumină puternică face din living o cameră atractivă. 
Luminează locul de interes. Lumina face ca suprafețele din piatră și cărămidă să capete o altă textură, iar operele și obiectele de artă sunt puse evidență cu lumina albă. 


Iluminarea casei are caracteristici speciale în bucătărie, unde spoturile de lumină sunt foarte practice, dar acestea au ca efect reducerea vizuală a spațiului. Spoturile sunt cu adevărat eficiente concomitent cu lumina din tavan, care dă amplitudine spațiului. 
Truc! Respectă principiul de bază pentru iluminarea casei: spoturi de lumină și lumină în tavan, da, dar cu sporturi și fără lumină în tavan, niciodată!






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum întreții chitul de rosturi
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi despre ghivecele pentru plante
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum să dai, subtil, culoare casei
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Parfum pentru cameră,  făcut chiar de tine
Pagina a fost generata in 1.7566 secunde