Decor interior de vară

187
Decor interior de vară - fonddecoarvara-1375883640.jpg

Articole recomandate

Este perioada cea mai călduroasă a anului, iar temperaturile ridicate ne determină să ne petrecem cea mai mare parte a timpului afară, pe terasă, și nicidecum între cei patru pereți care fac atmosfera să fie și mai sufocantă.

Pentru a face locuința să fie cât mai confortabilă trebuie să o adaptăm nevoilor noastre. Spațiul trebuie să devină mai luminos, plin de culoare, iar plantele naturale joacă un rol important în această ecuație. Florile de sezon sunt cele mai potrivite pentru a anima puțin încăperea.

Paleta cromatică specifică acestui anotimp se bazează pe nuanțe de verde și albastru, acestea dând senzația de răcoare. Culorile solare, precum galbenul, portocaliul și roșu, ca și cele neutre cum este cea a nisipului, nu sunt opțiuni de neglijat.

Motivele florale sunt un must-have în această vară. Folosește un model floral în tapițeria canapelei și a fotoliilor, și așa este indicat să schimbați husele acestora cu unele mai subțiri și mai răcoroase. Perdelele și draperiile pot fi înlocuite cu unele mai vaporoase, care să permită luminii să pătrundă în încăpere. Pentru orele amiezii, când soarele este cel mai puternic, folosiți jaluzele și rulouri (de exterior sau de interior) care sunt soluții excelente de protecție solară dar și de design.

O idee excelentă este să schimbați și covoarele. Cele de dimensiuni mari sunt perfecte pen-tru anotimpul rece, deoarece te prote-jează de podeaua rece și dau, în același timp, o pată de culoare camerei tale, dar vara le poți înlocui cu unele mai mici, rotunde sau ovale. Ca model, puteți opta tot pentru cel floral. Fie că alegeți să vă pictați pereții în culori vii, sau alegeți un tapet în aceeași temă cu restul încăperii, ambele sunt soluțiile potrivite unui decor de vară.

Tapetul poate fi unul cu imprimeu botanic (flori, frunze, crenguțe), dar și cu alte elemente din natură precum insecte sau păsări. Încercați să creați un echilibru și să nu aglomerați vizual încăperea folosind în exces motivele florale. Materialele textile potrivite pentru anotimpul cald sunt cele naturale, ecologice, precum inul, mătasea sau bumbacul.

Pentru lenjeria de pat alegeți un material de calitate, cu un model vesel, colorat, care să vină în completarea decorului. Și cum un interior este lipsit de viață și de personalitate fără accesorii, alegeți acele elemente care au un binevenit aport răcoros în orice încăpere. Un exemplu pot fi oglinzile de toate mărimile, accesoriile din fier forjat, o fântână arteziană de interior sau un perete de apă.

(sursa:www.incasa.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : Cum cureți cabina de duș
Pagina a fost generata in 1.6363 secunde