Concurs Deputatul Aledin Amet, premiat de UDTTMR Medgidia

407
Deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Aledin Amet, a primit, ieri, o diplomă în semn de recunoaștere pentru activitatea depusă până acum în folosul comunității tătare din România. Recunoașterea a venit din partea filialei Medgidia a UDTTMR și a fost prilejuită de evenimentele organizate cu prilejul comemorării poetului tătar Mehmet Niyazi și a decernării premiului care îi poartă numele.
Aledin Amet este la al doilea mandat de deputat din partea UDTTMR. Activitatea sa ca reprezentant al comunității tătare din România s-a axat încă de la început pe promovarea inițiativelor legislative care au avut ca scop recunoașterea valorilor culturale ale etnicilor tătari. Printre cele mai importante proiecte promovate de Aledin Amet se numără de departe declararea zilei de 13 Decembrie ca Ziua tătarilor din România. De asemenea, tot grație susținerii sale în Parlamentul României, a fost instituit Premiul "Mehmet Niyazi", a fost înființat Institutul Cultural Tătar "Sebat Husein" și a fost reintrodusă în școli, după mai bine de 40 de ani, limba tătară.
Fiind ales deputat în județul Constanța, Aledin Amet a promovat alături de colegii săi și o serie de inițiative legislative care depășesc sfera etnică. Trebuie amintite aici amendamentele aduse la Legea bibliotecilor.
Tot filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România i-a oferit ieri o diplomă pentru sprijinul oferit comunității tătare și lui Sunai Cadîr, unul dintre reprezentanții Asociației "Kardeșlik".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Astăzi, prima zi de Kurban Bayram
Pagina a fost generata in 2.9438 secunde