Despre turcii din România, cu turcologul Mustafa Mehmet Ali

1839
Despre turcii din România, cu turcologul Mustafa Mehmet Ali - 4c2ff8194af750e7e0151b69dd27cffb.jpg
Ambasada Republicii Turcia la București, în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România și cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, a organizat sâmbătă, 12 februarie, conferința cu tema "Comunitatea turcă din România, trecut, prezent și viitor".
Potrivit unui comunicat de presă transmis de UDTR, conferința a fost susținută de profesorul turcolog Mustafa Mehmet Ali, personalitate marcantă a comunității turce, care și-a dedicat întreaga carieră cercetării documentelor otomane referitoare la istoria României și Turciei.
Mustafa Mehmet Ali este autorul volumului "Istoria Turcilor" și traducătorul Coranului în limba română. A fost distins, în 1976, cu premiul Academiei Române și a obținut Premiul Asociației Intelectualilor și Scriitorilor Turci din Balcani în 2002.
La eveniment, au fost așteptați să participe liderii uniunilor turcă și tătară din România. La conferință, au fost invitați elevii care urmează cursurile de limba turcă organizate de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, precum și cei care studiază aceeași limbă în cadrul Ambasadei Republicii Turcia la București.
Conferința face parte dintr-un program de promovare a istoriei și valorilor culturale ale etnicilor turci din România desfășurat de reprezentanțele diplomatice ale Republicii Turcia la București și Constanța în parteneriat cu UDTR și UDTTMR.
Conferința s-a desfășurat la sediul Ambasadei Republicii Turcia din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Diverse : Cadoul perfect pentru Valentine
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Armamentul lui Mircea Badea
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : În iunie, "pionierul fruntaș" se însoară
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : "Fiica mea nu știe prea bine marea!"
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Magie și mister la Carnavalul de la Veneția
Pagina a fost generata in 3.4093 secunde