Televiziunea Națională din Turcia transmite în direct de la Medgidia

1071
Televiziunea Națională din Turcia transmite în direct de la Medgidia - fcc227c2d329b504a8881a62ced71d19.jpg
O echipă a TRT (Televiziunea Națională din Turcia) se află, timp de câteva zile, în România. Scopul vizitei este derularea unui program desfășurat în parteneriat cu Muftiatul Cultului Musulman din România, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România și Uniunea Democrată Turcă din România.
Slujba de Mevlid Kandili va fi transmisă în direct de TRT din România, Crimeea și Ankara. Din România, echipa de filmare a televiziunii naționale turce va transmite slujba specifică acestei sărbători importante pentru lumea turcă de la Geamia Abdul Medgid din Medgidia.
Pentru a doua oară, liderii comunităților turcă și tătară, precum și liderul religios al comunității musulmane, Muftiul Muurat Iusuf, vor intra în direct cu lumea turcică din patria lui Ataturk, dar și cu tătarii din Bahcesaray - Crimeea.
Filmarea începe în jurul orei 19,30, programul cuprinzând recitări ilahi, prelegeri despre semnificația Nopții Sfinte și Versete din Coran. La acțiune, vor participa și membri ai comunității tătare din toate filialele UDTTMR.

Noaptea Nașterii Profetului
Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc, anul acesta, în noaptea de 14 / 15 februarie, Mevlid Kandili. Este cunoscută sub numele de Noaptea Nașterii Profetului și este prima dintre cele cinci nopți importante pentru credincioșii musulmani. Mevlid Kandili este marcată în fiecare an în cea de-a 12-a noapte
din luna Rebiul Evvel a calendarului Islamic. Cu acest prilej, se oficiază slujbe religioase, iar imamii țin prelegeri despre viața Profetului Mohamed.
Același ritual va avea loc și în această noapte.
Specific acestei sărbători este și prepararea unor gogoși tradiționale care, alături de halva, se împart după slujbă ca semn al pomenirii Profetului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Diverse : Cadoul perfect pentru Valentine
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Armamentul lui Mircea Badea
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : În iunie, "pionierul fruntaș" se însoară
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : "Fiica mea nu știe prea bine marea!"
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Diverse : Magie și mister la Carnavalul de la Veneția
Pagina a fost generata in 1.882 secunde