Destinații românești de vacanță fascinante

173
Destinații românești de vacanță fascinante - 9augdestinatiiromanesticheilener-1376056490.jpg

Articole recomandate

România noastră, cu șesuri un-duitoare și munți care parcă ating cerul, rămâne destinația perfectă pentru o vacanță de vis. Iată în ce locuri ai putea să petreci clipe de neuitat vara aceasta!

Cheile Nerei, miracolul secret. Aproape necunoscute în circuitele turistice, Cheile Nerei pot concura cu succes cu cele mai frumoase locuri din lume. Aici, Nera străbate un defileu îngust, spectaculos și absolut sălbatic, cu pereții înălțați la 200 de metri, cu lacuri, canioane, peșteri și cascade. Descoperirea locului merită efortul: tuneluri săpate în stâncă din vremea romanilor, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului, cascadele Beușnita, Susara și Bigar sau canionul Valea Rea și morile cu ciutură din Cheile Rudăriei.

Opțiuni: La Sasca Montană, pensiunile Casa cu roșii sau Cheile Nerei: cochete, pline de căldură și perfecte pentru relaxare și vânatoare de fotografii, căci aici peisajele sunt amețitoare. Pentru iubitorii de acțiune se organizează curse de rafting, paintball, plimbări cu ATV-ul, sau cu caii ori cățărări pe stânci. Detalii pe: www.cheilenerei.ro.

Bijuteria gotică - Cetatea Biertan. Biserica fortificată de la Biertan, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, este construită în stilul gotic târziu, cu trei rânduri de ziduri, șase turnuri și trei bastioane. În biserica-cetate descoperi altarul impresionant, cu 28 de icoane care reprezintă scene din viața Mariei și a copilariei lui Iisus, dar bijuteria lăcașului este ușa de la camera tezaurului, datând din 1515, care are un sistem unic de închidere în 19 puncte. Patru se închideau cu cheia, iar celelalte cu un sistem de roți cu manivelă, ce o făceau de nedeschis.

Opțiuni: Complexul Unglerus, amenajat în stil autentic medieval, în-tr-o casă de secol al XVII-lea, chiar în zidul de apărare al bisericii fortificate. Afli aici un restaurant cu specific medieval, dar și o cramă unde poți degusta celebrele vinuri de Târnave. Inedită este galeria de artă din interior, cu exponate valoroase realizate de meșteșugarii locali.

(www.biertan.ro).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 August 2013
Stire din Diverse : În vacanță… cu casa în spinare
Pagina a fost generata in 1.794 secunde