Din secretele regimului ovo-lacto-vegetarian
Articole recomandate
Cu toate că nutriționiștii susțin beneficiile pe termen lung ale regimului ovo-lacto-vegetarian, adepții acestui stil de alimentație ar trebui să se informeze asupra detaliilor acestui tip de alimentație. Iată ce recomandă Libertatea pentru femei, pentru ca adepții regimului ovo-lacto-vegetarian să se bucure de un echilibru foarte bun:
Lactatele și ouăle e bine să fie consumate de două, trei ori pe săptămână. Ouăle, laptele și brânzeturile naturale sunt bune și nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales în cazul persoanelor subponderale, al adolescenților sau al femeilor gravide.
Fibrele alimentare (cereale integrale de grâu, orz, ovăz, secară etc. sau paste făinoase din făină integrală, pâine neagră, tărâțe) este bine să fie consumate o dată pe zi.
Legumele și fructele, consumate ca atare ori sub formă de salate ori sucuri, să provină, pe cât posibil, din gospodării, unde sunt riscuri mai mici de a consuma semințe modificate genetic și chimicale.
Leguminoasele (soia, fasole, linte, năut) trebuie să fie consumate de cel puțin 3 - 4 ori pe săptămână, căci din ele organismul își extrage majoritatea proteinelor. În plus, înlocuiesc foarte bine gustul de carne.
Oleaginoasele (nuci, alune, arahide, susan, semințe de dovleac și de floarea-soarelui, măsline, uleiuri naturale etc.) trebuie consumate zilnic, nepreparate termic, pentru a asigura organismului necesarul de grăsimi nesaturate.
Lactatele și ouăle e bine să fie consumate de două, trei ori pe săptămână. Ouăle, laptele și brânzeturile naturale sunt bune și nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales în cazul persoanelor subponderale, al adolescenților sau al femeilor gravide.
Fibrele alimentare (cereale integrale de grâu, orz, ovăz, secară etc. sau paste făinoase din făină integrală, pâine neagră, tărâțe) este bine să fie consumate o dată pe zi.
Legumele și fructele, consumate ca atare ori sub formă de salate ori sucuri, să provină, pe cât posibil, din gospodării, unde sunt riscuri mai mici de a consuma semințe modificate genetic și chimicale.
Leguminoasele (soia, fasole, linte, năut) trebuie să fie consumate de cel puțin 3 - 4 ori pe săptămână, căci din ele organismul își extrage majoritatea proteinelor. În plus, înlocuiesc foarte bine gustul de carne.
Oleaginoasele (nuci, alune, arahide, susan, semințe de dovleac și de floarea-soarelui, măsline, uleiuri naturale etc.) trebuie consumate zilnic, nepreparate termic, pentru a asigura organismului necesarul de grăsimi nesaturate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 17 Iulie 2014
Joi, 17 Iulie 2014
Joi, 17 Iulie 2014
Joi, 17 Iulie 2014
Joi, 17 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014
Miercuri, 16 Iulie 2014