Ce nu se prea știe despre cerealele integrale

154
Ce nu se prea știe despre cerealele integrale - cerealeintegrale-1405523869.jpg

Articole recomandate

Toată ziua îi auzim pe specialiști recomandând cereale integrale atât pentru slăbit, cât și pentru o bună sănătate. Pe de altă parte, adepții dietelor low-carb, cum sunt Arkins, Dukan, dieta paleolitică sau dieta ketogenică, sunt împotriva cerealelor, fie integrale, fie rafinate. Iată cum își argumentează această teorie, potrivit Click sănătate:

xxx

Studiile arheologice și antropologice au arătat că la trecerea pe o alimentație cu multe cerealele, oamenii au devenit mai scunzi, mai bolnavi și trăiau mai puțin. Din păcate, nici oamenii de azi nu s-au adaptat la alimentația bazată pe cereale. Din punct de vedere genetic, suntem identici cu strămoșii noștri de acum 40.000 de ani. Așa se explică de ce există foarte multe persoane care suferă de intoleranță la gluten, o proteină din cereale. Acest tip de intoleranță alimentară este întâlnit mai ales în Peninsula Scandinavă, ultimul teritoriu european unde a ajuns consumul de cereale.

Primii oameni, pe care azi îi numim Homo Habilis, au apărut acum 2,5 milioane de ani. Ei erau vânători-culegători, adică se hrăneau cu legume, carne și ocazional cu fructe și nuci sau alune. Nu mâncau cereale, nu mâncau lactate și nici măcar leguminoase (fasole, mazăre), iar singurul "dulce" pe care îl găseau din când în când era mierea.

Cerealele au început să fie consumate abia acum 10.000 de ani, când oamenii au descoperit că boabele pot fi măcinate și gătite, devenind astfel digerabile. Din păcate, asta nu înseamnă că erau și benefice pentru că organismul uman, care nu știa să proceseze cum trebuie cerealele, conchid specialiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Furt de cereale în județul Tulcea
Pagina a fost generata in 1.6955 secunde