România solicită prelungirea taxării inverse la cereale

193
România solicită prelungirea taxării inverse la cereale - cereale-1350984573.jpg
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a făcut demersurile necesare pentru prelungirea taxării inverse la cereale pe o perioadă cel puțin egală cu perioada de taxare inversă aprobată pentru Ungaria și Bulgaria, a declarat, astăzi, Doru Dudaș, director general al Direcției Generale Legislație de Cod Fiscal în MFP, anunță Agerpres.

Potrivit acestuia, un lucru foarte important pentru România este faptul că se află în curs de finalizare o modificare a directivei europene privind taxarea inversă care va permite, pe de o parte, lărgirea listei existente cu bunuri pentru care taxarea inversă poate fi adoptată de țările membre fără derogare, iar pe de altă parte aplicarea acestei proceduri în regim de urgență în cazuri de evaziune fiscală flagrante.

"Se discută lărgirea anexei existente la directivă cu bunuri pentru care taxarea inversă să poată fi adoptată de țările membre fără o derogare. După cum știți, procedura de obținere a derogării este de durată - de 6, 8, 9, 10 luni - prin extinderea acestei liste unde noi am solicitat tocmai includerea pe această listă permanentă și a cerealelor, deci să avem posibilitatea să o adoptăm fără derogare și fără scurgerea unui timp. O altă componentă a acestei modificări a directivei se referă tot la taxarea inversă și mai exact la o procedură de urgență de aplicare a taxării inverse sau de acordare a dreptului de a aplica taxarea inversă în cazuri de evaziune fiscală flagrantă constatate, care nu pot fi stăpânite într-o țară membră la un moment dat", a precizat Doru Dudaș, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Furt de cereale în județul Tulcea
Pagina a fost generata in 0.7446 secunde