De ce e bine să mâncăm, seara, puțină brânzică

274
1
De ce e bine să mâncăm, seara, puțină brânzică - branza-1405523897.jpg

Articole recomandate

În afara nenumăratelor beneficii pe care le aduce sănătății, brânza mai are un efect special, spun stomatologii. Este vorba despre capacitatea acestui aliment de a stopa formarea cariilor dentare. Potrivit Sănătate.ro, specialiștii în stomatologie au realizat studii, pe baza cărora au ajuns la concluzia că brânza are capacitatea de a neutraliza acidul care formează plata dentară. Și asta, datorită faptului că lactatele fermentate fac mult mai alcalină cavitatea bucală, iar acest aspect reduce nevoia tratamentului dentar.

Peliculă protectoare

De asemenea, s-a mai descoperit că brânza formează o peliculă protectoare pentru dantură. Așadar, cu cât nivelul PH-ului este mai mare (mai alcalin) la suprafața dintelui, cu atât este mai protejat împotriva eroziunii dentare, care cauzează cariile. De asemenea, cercetătorii apreciază că prin consumul de brânză este secretată mai multă salivă în gură, ajutând astfel la menținerea unui nivel normal al PH-ului.

Cercetarea, realizată de Academia Generală a Dentiștilor din SUA, a fost realizată cu ajutorul a 68 de copii, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Așadar, nu ezitați să mâncați seara, înainte de culcare, o bucățică de brânzică!

Comentează știrea

!!!
17 iulie 2014
Diminutiv idiot...

De ce plm i-ati spus branzei , "branzica" ?!?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dieta pentru gastrită
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dietă potrivită postului
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Sănătate : Dieta cu pepene face minuni
Pagina a fost generata in 1.8614 secunde