Dieta pentru gastrită

367
Dieta pentru gastrită - dietagastrita-1397482076.jpg

Articole recomandate

Dacă ai gastrită, regimul alimentar este esențial. Potrivit dieta.romedic.ro, pentru gastrită, dieta trebuie urmată cu sfințenie, numai astfel se evită durerile și complicațiile. Dacă nu o tratezi așa cum trebuie, ea poate degenera și îți poate cauza multe alte probleme. Iată câteva sfaturi pentru astfel de situații:


Mesele regulate. Nu sări peste micul dejun și nu mânca haotic. Încearcă să respecți orele de masă în fiecare zi și să nu exagerezi cu gustările între mese. Ține un regim alimentar organizat. Ultima masă ar trebui să fie cu 3 ore înainte să te culci. Astfel organismul are timp să digere mâncarea și să funcționeze corect. 


Evită orice produs care irită stomacul. Alcoolul, condimentele iuți, ardeiul iute, chilli nu îți fac bine deloc. Cel mai bine este să bei apă. Cafeaua, sucurile nu fac decât să crească aciditatea stomacului favorizând gastrită. Este recomandat să mănânci cât mai multe fructe, legume și cereale integrale. Evită însă alimentele ce provoacă gaze sau balonare: broccoli, ceapă, varză.


Produsele lactate pot fi consumate însă echilibrat, fără vreo exagerare. Alege-le pe cele cu conținut redus de grăsimi.


Limitează consumul de usturoi, ceapă, lămâie, deoarece aceste alimente pot provoca arsuri la stomac sau dureri în esofag.


Bea multe ceaiuri pentru a detoxifia și a curăța organismul. Sunt recomandate următoarele ceaiuri cu efect calmant: mușețel, mentă, rostopască.


Argila este la fel de recomandată în cazuri de gastrită. Cumpără argilă de la orice plafar și bea 2 pahare de apă pe zi în care ai dizolvat 1 linguriță de argilă.


Cum să previi gastrita: Nu mânca în grabă. Mestecă alimentele încet și ia masă în tihna. Astfel digestia se produce corect și se previne apariția gastritei. Mesele tale ar trebui să fie în cantități moderate. Nu îți umple farfuria și stomacul. Acest lucru nu face decât să-i distrugă sănătatea. Evită alimentele nesănătoase și pe cele care pot irită stomacul. Mănâncă doar alimentele care au un efect calmant asupra organismului și asupra stomacului tău. Dietă pentru gastrită îți protejează stomacul de factorii iritanți și îi păstrează sănătatea. Dacă ai gastrită și nu ții o dietă adecvată, nu faci decât să înrăutățești situația. Iar acest lucru poate duce la dureri puternice, vărsături sau chiar la complicații mai grave.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dietă potrivită postului
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Diverse : Zahărul ne îmbătrânește?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Vin sau bere?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Carbohidrații, prieteni sau dușmani?
Luni, 10 Martie 2014
Stire din Sănătate : Legătura dintre miere și ulcer
Pagina a fost generata in 1.8555 secunde