Cum ne influențează culoarea mâncării

190
Cum ne influențează culoarea mâncării - culoaremancare3mart-1393856083.jpg

Articole recomandate

V-ați gândit vreodată de ce companiile care produc alimente aleg anumite culori pentru ambalaje sau de ce unele alimente sau mâncăruri arată mai bine decât altele? Cercetările arată, potrivit Culinari.ro, că anumite culori au efecte deosebite asupra apetitului nostru.


Culorile care trebuie evitate în mâncăruri. Evităm, în mod natural, mâncărurile albastre, mov sau negre, deoarece suntem convinși că acestea sunt expirate și pot cauza mai mult rău decât bine organismului. Cu excepția afinelor, agrișelor sau vinetelor, nu există alimente care să aibă în mod natural aceste culori. Mâncarea de culoare albastră, de exemplu, deține premiul pentru cea mai puțin apetisantă. Un studiu realizat recent a implicat un grup mare de voluntary, care a fost întrebat care este mâncarea lor favorită. Respectivele alimente au fost vopsite în albastru, iar voluntarii au fost rugați să le mănânce. Aceștia s-au arătat reticenți și chiar dacă mâncarea avea același gust, nu a mai părut atât de apetisantă.


Cea mai apetisantă culoare este roșul! Mâncarea roșie (precum și culoarea roșie) stimulează apetitul și creează un sentiment care conferă corpului energie. Dacă ai probleme cu apetitul, specialiștii recomandă să pui anumite obiecte roșii în bucătărie, cât mai multe, chiar să mănânci din farfurii roșii!


Galbenul contribuie la creșterea apetitului. Galbenul este, de asemenea, o culoare care stimulează apetitul, deoarece este asociată cu fericirea. Ai observat că multe restaurante au ferestrele vopsite cu galben sau decorațiuni interioare galbene? Acest aspect, care creează impresia de apropiere, te face să te simți mai bine primit și mai înfometat.


Mâncăm și bem cu ochii. Specialiștii au demonstrat că, dacă s-ar schimbă culoarea băuturii răcoritoare preferate, multți dintre noi nu am mai putea să o identificăm! Sunt multe studii care au relevat faptul că percepția asupra gustului este influențată și de culoare. Într-unul dintre studii, voluntarii au gustat băuturi, văzând și culorile, și au fost capabili să le indentifice corect. Totuși, atunci când nu au mai putut vedea culoarea, unii au greșit felul băuturii.


Culoarea verde este sinonimă cu sănătatea. Alimentele și mâncărurile de culoare verde sunt considerate sănătoase, chiar dacă acestea nu sunt neapărat așa. Acest lucru este cauzat de faptul că alimentele sănătoase, precum legumele și unele fructe, au această culoare și sunt recomandate de numeroși nutriționiști. S-a stabilit că majoritatea mâncărurilor verzi pot fi onsumate în orice cantitate, fără a aduce prejudicii organismului, iar din acest motiv avem tendința de a crede că orice mâncare verde este sănătoasă.


Alimentele portocalii. Trebuie consumate cu precauție, deoarece această culoare este asociată cu supărarea și mânia. Sunt foarte puține alimente și fructe portocalii în mod natural, iar cele precum curry, care conține condimente portocalii, sunt associate, de multe ori,  cu mâncărurile nervoase. 


Cel mai ispititor ambalaj. Potrivit unor studii, ambalajul roșu cu galben al produselor este considerat cel mai ispititor, datorită alegerii inspirate a culorilor. Ambele culori încurajează apetitul și, în același timp, sunt foarte prietenoase și ușor de ținut minte.


Pune o lumina albastră în frigider. Experții recomandă să pui un bec albastru în frigider atunci când urmezi o dietă, deoarece această lumină îți va tăia apetitul. Ai putea încerca să îți decorezi bucătăria cu albastru sau să vopsești pereții bucătăriei în această culoare. Acest lucru va contribui la reușita dietei tale și, de ce să nu recunoaștem, îți va oferi o bucătărie foarte modernă.


Albul și gustările. Alimentele și mâncărurile albe sunt ispititoare, dar avem tendința de a uită câte calorii conțin. De aceea suntem tentați să alegem un sandwich cu pâine albă! Poți combate acest efect alegând pâinea integrală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Diverse : Zahărul ne îmbătrânește?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Vin sau bere?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Carbohidrații, prieteni sau dușmani?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Gustări sănătoase
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm morcovi
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Nu poți să slăbești? Iată de ce!
Pagina a fost generata in 1.5965 secunde