Știai că propria palmă îți arată câtă carne să mănânci?

786
1
Știai că propria palmă îți arată câtă carne să mănânci? - dietavegetariana-1392708020.jpg
Cum aproximezi ce înseamnă o porție normală de paste, de carne etc., etc,  pentru a ști cu siguranță că nu exagerezi cu mâncarea? Există o serie de trucuri simple pentru a aprecia o porție de mâncare.


Ca să nu exagerezi cu carnea, de exemplu, compară bucata cu dimensiunea palmei tale, însă fără să iei în considerare degetele. Specialiștii Foodstory.ro au alcătuit un ghid util, care te ajută să determini foarte ușor și rapid ce înseamnă o porție de paste, carne, lactate, fructe sau orice alt preparat pe care-l consumi. Mâinile tale sunt cel mai bun indicator al porțiilor de mâncare pe care este bine să le consumi. Vezi cum te poți ajuta de aceste trucuri simple!


Palma îți spune câtă carne să mănânci
O porție normală de carne are 250 de grame. Ca să o măsori repede din priviri, privește-ți palma și ia în considerare dimensiunea palmei, fără degete. Cât de mare ai palma, atât de multă carne poți să consumi ca să te limitezi la o porție. 


Pumnul îți spune câte paste să mănânci
Ca să-ți dai seama ce înseamnă o porție normală de paste, trebuie să le măsori în funcție de pumnul tău. Astfel că pastele, orezul sau alte cereale pe care le pui în farfurie trebuie să fie de dimensiunea pumnului tău, ca să știi că ai o porție normală.


Degetul mare îți spune câtă brânză și grăsimi să mănânci
O porție de brânză se determină ținând cont de dimensiunea degetului mare. De asemenea, o porție de unt, maioneză, ulei, unt de arahide se determină ținând cont de vârful degetului mare. O porție obișnuită nu trebuie să depășească dimensiunea vârfului de deget, care înseamnă aproximativ o linguriță. 


O gustare = o mână plină
Gustările poți să le măsori în funcție de cât încape în mâna ta. O mână de migdale înseamnă o porție, de exemplu. 


O porție de fructe = o minge de tenis
Este recomandat să consumi zilnic între 2 și 4 porții de fructe. Ca să nu mănânci prea multe fructe fără să-ți dai seama, ține cont că o porție de fructe are dimensiunea unei mingi de tenis. Așadar, un măr sau o portocală de dimensiuni mai mici înseamnă o porție.




Comentează știrea

elena
7 decembrie 2014
job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm morcovi
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Nu poți să slăbești? Iată de ce!
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru o digestie bună
Pagina a fost generata in 2.4147 secunde