Mănâncă banane zilnic. Iată de ce!

349
Mănâncă banane zilnic. Iată de ce! - banane12fb-1392277914.jpg

Articole recomandate

După ce citești aceste lucruri, specialiștii Foodstory.ro te asigură că vei pune banane în coșul de cumpărături de fiecare dată când vei ajunge la un magazin sau supermarket. 


Conferă multă  energie. Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroză, fructoză și glucoză, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banană îți poate oferi o explozie de energie. De altfel, cercetătorii au confirmat că bananele sunt mai puternice decât băuturile energizante. Un singur fruct este suficient ca să ai energie pentru un antrenament de 90 minute. Nu e de mirare că este preferatul sportivilor. 


Aliat anti-depresie. Bananele conțin triptofan, unul din 8 aminoacizi esențiali, pe care organismul în transformă în serotonină, cunoscută și că "hormonul fericirii". Rezultatul este relaxare și îmbunătățire a stării de spirit. 


Anti-anemie. Bananele sunt bogate în fier și pot stimula producția de hemoglobină din sânge, ceea ce ajută persoanele care suferă de anemie. 


Constipație. Bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare conținut de prebiotice, niște bacterii estentiale din intestin care te ajută să ai o digestie corectă, fără să fii nevoit să recurgi la laxative. 


Remediu anti-mahmureală. Una din cele mai simple metode prin care să scapi de mahmureală este să-ți faci un milkshake de banane cu miere. Banana calmează stomacul, mineralele conținute te pun pe picioare, iar mierea îți ridică nivelul de zahăr din sânge. În câteva minute, ești un om nou. 


Calmează stomacul. Dacă suferi de arsuri la stomac, mănâncă o banană. Aceasta are un efect antiacid puternic, care te va ajuta să te simți mai bine. 


Ulcer.  Dacă suferi de ulcer, te poți baza pe banane pentru a te simți mai bine. Textura moale și proprietățile antiacide calmează durerile. 


Un somn mai bun. Bananele te ajută să dormi mai bine noaptea. Triptofan, aminoacidul conținut are un efect calmant asupra creierului și acționează ca un sedativ ușor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Diverse : Decizii alimentare care atacă tenul
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cartofii. Îngrașă sau nu?
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum poți slăbi cu dieta la 3 ore!
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Ce dietă preferă Andreea Marin
Pagina a fost generata in 1.8307 secunde