Decizii alimentare care atacă tenul

135
Decizii alimentare care atacă tenul - deciziialim-1391696979.jpg

Articole recomandate

Pâinea, pastele, cerealele rafinate și orezul alb pot să aibă un efect dezastruos asupra frumuseții tale.


De asemenea, și sucurile carbogazoase, carbohidrații rafinați și dulciurile își lasă amprenta asupra tenului tău. Atunci când aceste alimente sunt consumate zilnic și în cantități mari, accelerează îmbătrânirea prematură a tenului. Iată.  cât de nocive pot să fie pentru tenul tău:


Dulciurile. O dietă bogată în zahăr rafinat afectează cel mai grav tenul, deoarece slăbește structura pielii, distrugându-i colagenul. Acest lucru favorizează apariția liniilor fine și a ridurilor. Prin urmare, nu ciocolata în sine, care este preferata ta, este un produs care-ți dăunează tenului, ci cantitatea de zahăr care se regăsește în ea. Dacă poftești la ciocolată și ai probleme cu tenul, cea mai bună soluție ar fi să optezi pentru 2-3 pătrățele de ciocolată cu un conținut ridicat de cacao (peste 70%), deoarece va avea mai puțin zahăr. 


Carbohidrații rafinați: pâine albă, paste, orez alb. "O dietă care presupune consumul unor alimente cu indice glicemic ridicat, în special produse procesate precum pâinea sau cerealele rafinate, care se transformă rapid în zahăr odată ce sunt ingerate, vor genera un efect dezastruos asupra tenului", consideră Dr. Francesca Fusco, un medic dermatolog din New York. Se pare că acești carbohidrați rafinați cauzează fluctuații mari ale insulinei, lucru care intensifică producția de sebum și favorizează blocarea porilor.


Un studiu apărut în publicația "Archives of Dermatology" arată clar că există o legătură între alimentație și apariția acneei. Cercetătorii au analizat un eșantion de 1200 de persoane din Papua Noua Guinee, cu o dietă bazată pe vegetale și carne slabă, și au constatat că acestea nu aveau probleme cu acneea.


Au exclus factorul ereditar, făcând o altă cercetare, care presupunea monitorizarea unor persoane cu aceleași gene, dar care trăiau în alte colțuri ale lumii și aveau o dietă bazată pe carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și alimente procesate. Aceștia se confruntau frecvent cu probleme dermatologice și cu o acneea care se agrava mereu.


Recomandarea specialistului este aceea de a consuma legume, fructe, cereale integrale, carne slabă și de a evita produsele procesate din comerț, precum și dulciurile, dacă vrei să nu ai un ten cu probleme acneice.


Soluția: înlocuiește pâinea/pastele/orezul alb cu variantele făcute din făină integrală de grâu, secară, orz, ovăz sau orezul brun. Făina integrală este obținută prin măcinarea bobului întreg de cereală, astfel că produsul final conține fibre esențiale pentru digestie, dar și o multitudine de substanțe hrănitoare. 


Sucurile carbogazoase. Au un conținut exagerat de zahăr, care poate să grăbească îmbătrânirea prematură a pielii sau să favorizeze apariția unor probleme cu tenul. Potrivit un studiu citat de publicația Huffington Post, sucurile de tip cola conțin anumite substanțe care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. De aceea, este recomandat să nu le consumi în cantități mari, ci doar ocazional. În schimb, optează pentru limonadă cu puțină miere, ceaiuri medicinale și apă plată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cartofii. Îngrașă sau nu?
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum poți slăbi cu dieta la 3 ore!
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Ce dietă preferă Andreea Marin
Pagina a fost generata in 1.7708 secunde