Alimente pe care nu le mănânci cum trebuie

161
Alimente pe care nu le mănânci cum trebuie - alimentepecare17fb-1392707704.jpg
Vrei să te bucuri de toate beneficiile alimentelor pe care le consumi? Atunci consumă-le inteligent. Time.com a făcut lista greșelilor pe care să nu le mai faci. 


1. Legumele. Greșeală: fierbi sau gătești la cuptorul cu microunde legumele. Varianta mai bună: gătitul la aburi Este cea mai bună variantă, întrucât păstrează toți nutrimentii legumelor. Broccoli, de exemplu, își pierde proprietățile dacă este fiert, însă dacă este gătit la aburi își păstrează chiar și conținutul de sulforafan (compus cu proprietăți puternic anti-cancer, prezent în legume crucifere).


2. Căpșunile. Greșeală: le tai felii înainte să le mănânci Varianta mai bună: mănâncă-le întregi. Căpșunile întregi conțin cu 8-12% mai multă vitamina C decât cele tăiate. Asta se întâmplă pentru că vitamina C se descompune la lumină și oxigen. Cel mai bine este să ții căpșunile în frigider înainte să le consumi.


3. Vinul. Greșeală: Lași sticlă să respire. Varianta corectă: Savurează o sticlă proaspăt deschisă. Dacă o sticlă de vin roșu este deschisă de mai mult de 12 ore, acizii organici și polifenolii încep să se descompună, ceea ce înseamnă că toate beneficiile vinului dispar.


4. Roșiile. Greșeală: le mănânci crude. Varianta mai bună: le încălzești înainte. Dacă faci acest lucru, crește semnificativ nivelul de licopen, substanță cu efecte anti-tumorale în cancerul de prostată, san, vezica urinară, pancreas, plămâni și piele. Gătește roșiile în ulei de măsline pentru un pachet nutritional complet.


5. Alimentele congelate. Greșeală: sări peste ele la supermarket.  Varianta mai bună: consumă-le cât mai des. Produsele congelate au niște atuuri greu de egalat. Fructele și legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienți decât cele așa-zis proaspete, întrucât sunt congelate imediat după ce sunt culese. Pe de altă parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte să fie coapte (un minus din start la nutrienți), apoi transportate sute, mii de kilometri până ajung la magazinele de lângă ține.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm morcovi
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Nu poți să slăbești? Iată de ce!
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru o digestie bună
Pagina a fost generata in 1.6157 secunde