Zahărul ne îmbătrânește?

237
2
Zahărul ne îmbătrânește? - zaharimbatraneste3mart-1393856244.jpg

Articole recomandate

Ce spune teoria: În ciuda nenumăratelor creme ultrapotente și a tehnicilor de chirurgie plastică pe care le încercăm, potrivit ultimelor studii, se pare că alimentele pe care le consumăm au cel mai mare impact asupra tinereții și frumuseții noastre.


Vestea proastă: dulciurile distrug colagenul și, implicit, fibrele de elastină. Procesul se numește glicație. Potrivit www.cosmetiquette.ro, zahărul se lipește pe fibrele de colagen (care creează noi molecule modificate, AEG) determinând ruperea lor și inflamarea țesutului. Pe scurt, pielea își pierde tonusul și se ridează.


Ce spun specialiștii: "Zaharurile încetinesc dilatarea vaselor de sânge, afectând circulația sanguină. Dar fluxul de sânge este cel care hrănește dermul, acel strat al pielii care produce celule de colagen și elastină, explică celebrul dermatolog doctor Frederic Brandt. "Dacă nu este bine hrănit, dermul nu mai poate produce suficient de multe fibre elastice noi. Ba, mai mult, zahărul rigidizează fibrele de colagen și elastina existente, scăzând elasticitatea țesutului. Iar dacă te expui la soare, situația devine și mai dramatică.


Un studiu publicat în British Journal of Dermatology a demonstrat că moleculele AEG expuse la raze ultraviolete produc radicali liberi și grăbesc procesele de îmbătrânire. Din fericire, situația nu e complet disperată, crede doctorul Brandt. E suficient să renunți la consumul de zaharuri și să urmezi un regim alimentar sănătos pentru a-ți recăpăta tinerețea.


Consumă fructe și legume, precum și băuturi care conțin antioxidanți, deoarece aceștia neutralizează moleculele AEG. De asemenea, îi poți aplica topic, folosind creme și seruri cu antioxidanți. "Hai să spunem adevărul: să presupunem că mergi la dermatolog în fiecare lună și îți urmezi cu rigurozitate tratamentele cu botox și laser. În mod sigur te vor ajuta să arăți mai bine și mai tânăr, dar nimic, absolut nimic nu te poate face să mai arăți ca la 20 de ani. Totuși, un regim alimentar controlat îți poate da ceasul biologic cu mulți ani înapoi. Și încearcă să mergi la culcare ceva mai devreme. S-a demonstrat deja că producerea hormonului de creștere, care oricum scade pe măsură ce îmbătrânim, se prăbușește vertiginos după miezul nopții. Or, arzi caloriile și grăsimile mai eficient când nivelul acestui hormon este ridicat. În plus, toată lumea știe că a fi mai suplu înseamnă a fi mai tânăr.




Comentează știrea

Tase
27 noiembrie 2014
Locuri de munca

Oferta lucru la domiciliu in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

elena
7 decembrie 2014
job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Vin sau bere?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Carbohidrații, prieteni sau dușmani?
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Gustări sănătoase
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm morcovi
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Nu poți să slăbești? Iată de ce!
Pagina a fost generata in 2.6051 secunde