Doliu pentru regele Cioabă: Pirandele nu mai au voie să se spele o lună

234
2
Doliu pentru regele Cioabă: Pirandele nu mai au voie să se spele o lună - thekingportraitflorincioabainhis-1376981331.jpg

Articole recomandate

Vestea că regele a murit a căzut ca o bombă în comunitatea romilor din localitatea ieșeană Ciurea, unde acesta are mai multe rude. Oamenii au transmis mesaje de încurajare familiei și se mobilizază ca să vină la Sibiu, la funeraliile lui Florin Cioabă, în memoria căruia vor ține doliu timp de 30 de zile.




De asemenea, potrivit tradiției, s-a instaurat doliu pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă că în această perioadă pirandele și romii nu se vor mai spăla.


Mai mult, tradiția spune că după ce regele moare, corpul lui e măsurat cu un fir care va fi tăiat în bucățele mici ce vor fi păstrate de familie și de rude, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Un cititor
20 august 2013
Circul tiganesc abia incepe!

Daca e vorba de traditie, tiganii sunt mereu in doliu! Acum au un motiv serios sa faca economie la apa si sapun: le-a murit "regele"!

anti-ciori
20 august 2013
ajunge

Da ne mai lasati fratilor cu jegurile asta odata ? Peste tot vad mecla tiganului astuia. A murit, ok, chiar nu ne intereseaza, din contra, le doresc tuturor ciorilor sa-l urmeze cat mai repede si in numar cat mai mare, poate asa se mai curata tara asta, ca e plin de gunoaie si paraziti. Antonesculeeeeeeee, unde esti ?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Doliu în cinematografia MONDIALĂ!
Pagina a fost generata in 2.5449 secunde