Dulceață de nuci verzi

235
Dulceață de nuci verzi - 12iuniedulceatanuciverzijpg-1371040944.jpg

Articole recomandate

Este cu adevărat o delicatesă românească și unul dintre cele mai rafinate deserturi. Ingrediente: 50 nuci verzi, curățate de coajă (folosiți mănuși deoarece nucile conțin iod, care pătează pielea), 1 kg zahăr, 700 ml apă, o păstaie de vanilie, o lămâie. Preparare: Nucile curățate de coajă se pun într-un vas mare cu apă rece și se lasă la înmuiat pentru câteva ore. Schimbați apa de câteva ori. Opăriți nucile timp de câteva minute, având grijă să le scufundați uniform sub apa fierbinte. Treceți nucile sub un jet de apă rece. Repetați procedeul de 3-4 ori. Fierbeți la foc mic, într-o oală încăpătoare, apa și zahărul, până când se leagă într-un sirop (siropul este gata când picătura turnată într-un pahar cu apă nu se dispersează imediat). Tăiați păstaia de vanilie și răzuiți conținutul cu un cuțit. Adăugați atât păstaia, cât și interiorul răzuit la finalul fierberii siropului. Apoi adăugați nucile, fără să le scurgeți foarte bine de apă și lăsați la foc mic până se face spumă deasupra. O puteți aduna, copiii vor aprecia o ceașcă din licoarea fermecată. Când fiertura nu mai face spumă deloc, puneți sucul de la lămâie și mai dați într-un clocot.

Turnați dulceața fierbinte în borcane, începând cu fructele, ca să le puteți distribui uniform. Ștergeți bine borcanele după ce le-ați umplut cu siropul rămas și lăsați-le acoperite cu un șervet până a doua zi. Dacă vă rămâne sirop, turnați-l într-o sticlă și îl puteți servi cu apă rece când aveți musafiri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2405 secunde