Energia solară răcește aerul din Abu Dhabi

385
Energia solară răcește aerul din Abu Dhabi - 1b20cdc8d69c32a0f14347c0dcf8d181.jpg
Americanii de la Chromasun vor instala apa-rate de aer condiționat alimentate cu energie solară într-o clădire comercială care se va deschide în Abu Dhabi, în cursul acestui an.
Aparatele sunt dotate cu un colector solar special, realizat de Chromasun, capabil să concentreze de 25 de ori lumina soarelui, datorită unor lentile Frensel, din aluminiu. Colectorul va încălzi un lichid folosit ulterior de un dispozitiv de răcire-încălzire, montat în aparatul de aer condiționat.
"Folosim un dispozitiv numit micro-concentrator, care, deși nu va putea răci întreaga clădire, va avea un punct maxim al eficienței care va coincide cu cea mai călduroasă perioadă a zilei. Astfel, consumul de energie din perioadele de vârf ale unei zile va fi redus semnificativ, ceea va stabiliza infrastructura electrică a centrului comercial", a declarat Peter Le Lievre, directorul executiv al firmei Chromasun.
Compania va face o demon-strație practică în această săptămână, la summit-ul energetic care se desfășoară în Abu Dhabi, loc în care temperatura depășește 40 de grade Celsius zilnic, timp de cinci luni pe an.
"Vrem să testăm aparatele și în alte zone însorite, cu potențial bun pentru energiile regenerabile, cum ar fi California. Eficiența micro-concentratoarelor crește direct proporțional cu temperatura, ceea ce le recomandă pentru zonele în care chiar este cald. Pentru alte zone, cu climă temperată, colectoarele solare obișnuite sunt ideale", explică Le Lievre.
De-a lungul zilei, colectoarele Chromasun își schimbă unghiul de expunere la soare, pentru a asigura un flux constant de energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Diverse : Pui umplut
Pagina a fost generata in 2.1022 secunde