Este autoportretul lui Rembrandt sau nu?

310
Este autoportretul lui Rembrandt sau nu? - rembrandtautoportret341640838x10-1402676008.jpg
Opt luni de examene științifice la Hamilton Kerr Institute (HKI) au confirmat autenticitatea unui autoportret al pictorului olandez Rembrandt aflat la Abaia Buckland, în Devon (Devon’s Buckland Abbey), în sud-vestul Angliei, a informat fundaia britanică National Trust, dedicată prezervării patrimoniului cultural al Regatului Unit, după cum relatează EFE i BBC, potrivit AGERPRES.

National Trust a primit tabloul în 2010, ca dar din partea moștenitorilor răposatei Lady Samuel of Wych Cross, al cărei soț, filantropul Lord Samuel of Wych Cross, colecționase numeroase picturi.

Pictura, a cărei valoare este estimată la 30 de milioane de lire sterline (37 milioane de euro), fusese atribuită unui elev al maestrului olandez. Un specialist în opera lui Rembrandt, Horst Gerson, ajunsese în 1968 la concluzia că lucrarea era a unuia dintre elevii artistului.

După examinarea evoluției stilului pictorului și după cercetări efectuate de Ernst van de Wetering, renumit expert în opera lui Rembrandt, tabloul i-a fost atribuit din nou pictorului olandez.

Christine Slottvedd Kimbriel, de la institutul HKI, a explicat că autoportretul a fost supus mai multor teste care au inclus examene vizuale la scară mărită, reflectografii în infraroșu, radiografii, analize ale pigmenților. După înlăturarea mai multor straturi de vernis învechit i îngălbenit adăugate picturii mult mai târziu, s-au putut vedea culorile originale i stilul, a semnalat aceasta.

A fost cercetată, de asemenea, semnătura artistului, care a confirmat autenticitatea tabloului.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) a fost unul dintre cei mai prolifici autori de autoportrete, experii estimând că a pictat între 40 i 50 astfel de tablouri i că a folosit propriul corp drept model în 32 de gravuri i apte desene.

În autoportretul de la Abația Buckland apare un Rembrandt de 29 de ani. Tabloul datează din 1635 și este semnat "Rembrandt". În acest autoportret, pictorul poartă o capă de catifea și o pălărie împodobită cu două pene de struț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cine a fost Jack Spintecătorul
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce se tratează cu coji de măr
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Dulciuri raw vegan pentru copii
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce reguli trebuie să știe orice copil
Pagina a fost generata in 2.9808 secunde