Ce se întâmplă în creierul nostru când ne rugăm

605
Ce se întâmplă în creierul nostru când ne rugăm - ceseintampla-1402675975.jpg

Articole recomandate

Neurologul Andrew Newberg este un pionier al neuroteologiei, studiul neurologic al experiențelor religioase. El vrea să observe ce se întâmplă în creierul oamenilor în momentul în care trăiesc diferite experiențe mistice, scrie descopera.ro. Rezultatele sunt surprinzătoare și variază în funcție de modul în care este trăită o experiență religioasă. De exemplu, în creierul celor care se roagă intens sau meditează sunt activați lobii frontali, responsabili cu atenția și cu exprimarea limbajului.

În alte cazuri, de exemplu atunci când un credincios nu se concentrează, ci intră în transă și se comportă ca un medium (cântă sau vorbește în limbi necunoscute), activitatea scade în această zonă și crește în talamus, o mică regiune care reglează informația senzorială. Asta arată că limbajul lor, în acele clipe, este generat în alte zone ale creierul decât în mod normal.

De asemenea, în timpul meditației sau rugăciunii, acti-vitatea scade în lobii parietali, ceea ce poate explică senzația de ieșirea în afara timpului și spațiului pe care o au aceste persoane. Astfel apare și impresia de comuniune cu lumea din jur, când granițele parcă dispar între cel care meditează și obiectele din jur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă uiți prea mult
Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se curăță creierul când dormim
Pagina a fost generata in 1.638 secunde