Studiu: Femeile au creiere mai mici decât bărbații, dar le folosesc mai eficient

175
Studiu: Femeile au creiere mai mici decât bărbații, dar le folosesc mai eficient - inteligenta-1362416920.jpg
Creierele femeilor sunt mai mici - cu 8%, în medie - decât cele ale bărbaților, dar femeile compensează această diferență prin faptul că le utilizează cu randament mai mare, arată un studiu recent, citat de descoperă.ro. Comparativ cu un bărbat, o femeie consumă mai puțină energie și folosește mai puțini neuroni pentru a atinge același nivel de performanță ori chiar unul superior.


O explicație ar putea fi faptul că, deși bărbații au mai mulți neuroni, femeile au mai multe conexiuni între aceștia, ceea ce le permite să gândească mai rapid, în ciuda unei cantități mai mici de materie cenușie.


Noul studiu, realizat de specialiști în neuroștiințe de la Universitatea California, SUA împreună cu cercetători din Madrid, Spania, a avut ca scop lămurirea acestui aspect: de ce femeile, care au creiere cu cca. 8% mai mici decât ale bărbaților, au totuși o inteligență egală cu a acestora.


Cercetările s-au concentrat asupra unei regiuni cerebrale numite hipocamp - esențială pentru funcționarea memoriei și procesarea emoțiilor. Rezultatele au confirmat concluziile unor studii anterioare, arătând că femeile se descurcă mai bine când este vorba despre gândirea inductivă și urmărirea unei situații în schimbare, în timp ce bărbații s-au dovedit mai buni la gândirea spațială. 












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2443 secunde