Zahărul acționează ca un drog asupra creierului

281
Zahărul acționează ca un drog asupra creierului - zahar1343055071-1360338287.jpg
Specialiștii americani au constatat că zahărul acționează asupra creierului ca un drog, în timp ce lipsa lui provoacă adevărate angoase care solicită o compensație. Profesorul Bart Hoebel împreună cu o echipă de la departamentul de psihologie din cadrul Institutului de Neuro-știință din Princeton au studiat semnele de dependență ale zahărului asupra șoarecilor, potrivit fitclub.ro.


Așadar, cercetătorii au administrat șoarecilor apă, apă îndulcită și alcool timp de mai multe săptămâni. Echipa a constatat că soarecii sunt foarte atrași de apa îndulcită pe care o pot consuma în cantități foarte mari. Dacă li se oprește administrarea de apă îndulcită, animalele încep să consume alcool, mult mai mult decât în mod normal. "Ca să compenseze lipsa zahărului", susține studiul.


Concluzia studiului relevă faptul că, de fapt, consumul puternic de zahăr antrenează modificări neurochimice la nivelul creierului rozătoarelor, implicând tulburări de comportament. Aceste modificări sunt similare celor care sunt produse de consumul regulat și abuziv de substanțe precum cocaina, morfina sau nicotina, se mai arată în studiu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Alcoolul micșorează creierul
Pagina a fost generata in 0.392 secunde