Alcoolul micșorează creierul

316
Alcoolul micșorează creierul - alcoolulmicsoreazacreierul-1350573852.jpg
Abuzul de alcool reprezintă consumul până la limita la care sunt afectate atât sănătatea, cât și viața socială.


Consumul exagerat de alcool nu presupune dependența de alcool, care poartă denumirea de alcoolism și care necesită tratament și consiliere. Această etapă însă este una premergătoare dependenței și dacă nu este ținută sub control poate degenera în alcoolism. 

Abuzul provoacă totuși suficiente probleme de sănătate, afectând în mod special ficatul și inima, dar și creierul. Un studiu recent realizat în Germania, publicat de Agerpres, arată că abuzul de alcool poate avea efecte asupra micșorării creierului. Partea pozitivă este că dacă acesta este redus, creierul revine la dimensiunile inițiale. 

"Am descoperit indicii care susțin ipoteza unei refaceri relativ rapide a creierului după renunțarea la consumul de alcool, după doar 14 zile de abstinență. Deși fenomenul de micșorare a creierului la alcoolici a fost descris și în alte studii, aceasta este prima cercetare care se concentrează asupra efectelor pe care le are renunțarea la alcool asupra creierului", a declarat Gabriele Ende, profesor medical al Institutului Central pentru Sănătate Mentală din Germania. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Fun : Transplant de creier
Pagina a fost generata in 0.3157 secunde