Concurs Expoziție de obiecte tradiționale turcești

1888

Articole de la același autor

Duminică seara, va avea loc o expoziție inedită de obiecte tradiționale turcești. Pentru al doilea an consecutiv, Comisia de Femei a Uniunii Democrate Turce din România organizează o astfel de manifestare, în scopul păstrării și promovării zestrei specifice etnicilor turci dobrogeni. Vor fi expuse cele mai frumoase, dar mai ales cele mai vechi obiecte tradiționale. Printre ele se numără o rochie veche de aproximativ 150 de ani, cusută manual, cu fir aurit. Rochia, moștenită de la străbunice, se purta numai la ocazii speciale. Pentru finalizarea respectivei rochii s-a lucrat timp de opt luni.
Vor mai fi expuse și alte obiecte de îmbrăcăminte vechi, dar și tradiționalele "dokuz", specifice nunților turcești, sau "șevret". Faimoasa narghilea sau ibricul în care se făcea cea mai bună cafea la nisip se vor lăsa și ele admirate în cadrul expoziției de duminică seara.
"Sunt obiecte unicat pe care noi avem datoria să le păstrăm, dar să le și arătăm urmașilor noștri. Ne mândrim cu ele și ne reprezintă, toate acestea fiind specifice nouă turcilor dobrogeni. Pentru multe dintre noi obiectele expuse au valoare sentimentală, fiind moștenite de la bunici și străbunici, având o vechime considerabilă de peste o sută de ani", a declarat Melek Amet, președinta comisiei de femei a UDTR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7816 secunde