Concurs Un institut european pentru a atrage business-ul în finanțarea cercetării și dezvoltării

588

Articole de la același autor

Institutul European al Inovației și Tehnologiei (EIT) și-a început activitatea. Momentul a fost marcat de prima reuniune a consiliului său de conducere, la Budapesta. Ideea organizării lui pornește de la necesitatea de a sprijini creativitatea și inovația în țările comunitare, prin stimularea parteneriatelor dintre universități, organismele de cercetare științifică, companii și oamenii de afaceri. Cu ajutorul acestor parteneriate, cercetătorii și studenții vor putea să transpună în produse comerciale rezultatele muncii de creație științifică și tehnologică
Institutul reprezintă o inițiativă a Comitetul industrial al Consiliului Europei. Misiunea sa cea mai grea va fi să atragă susținerea mediului de afaceri în finanțarea cercetării și dezvoltării. Se estimează că 85% din distanța ce separă economia comunitară de cea a SUA se datorează slabei implicări a business-ului european în asemenea proiecte. UE ar dori ca o cotă de 3% din produsul intern brut al statelor comunitare să fie cheltuită în cercetare – dezvoltare.
Conducerea institutului cuprinde 18 experți. Ea selectează instituțiile de învățământ superior, cele de cercetare științifică și companiile, pentru a organiza parteneriate autonome, care se vor numi comitete de inovație și cunoaștere. Fiecare dintre acestea va cuprinde trei organizații situate în cel puțin două state membre UE și va include cel puțin o instituție de învățământ superior și o companie privată.
Primele comitete vor avea ca temă schimbarea climei, energia regenerabilă și următoarea generație a tehnologiei informatice și a comunicațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0956 secunde