Facebook Reader, un viitor rival pentru Flipboard și Pulse

72
Facebook Reader, un viitor rival pentru Flipboard și Pulse - stirereader-1372593909.jpg

Articole recomandate

Peste exact o săptămână, Google Reader va înceta să mai funcționeze, iar utilizatorii vor trebui să se orienteze către alte agregatoare RSS. Unul dintre candidații serioși care-i vor lua locul este Feedly, însă AOL a anunțat ca va lansa, astăzi, serviciul Reader, Digg are ceva în lucru iar, mai nou, se pare că și Facebook este interesat de această nișă, ceea ce ne face să sperăm că măcar una dintre aceste opțiuni ne va fi pe plac. 

Conform Wall Street Journal, Facebook intenționează să lanseze un serviciu numit Reader, care va permite agregarea conținutului din surse multiple și prezentarea lui într-o formă similară celei folosite de celebrele Flipboard sau Pulse. Oferind o paginare elegantă, un mod natural de răsfoire și apropiindu-se de senzația lăsată de publicațiile tipărite, aceste aplicații au început să cunoască o apreciere din ce în ce mai mare în cursul anului trecut, HTC chiar preluând ideea pentru ecranul BlinkFeed, componentă de bază a interfeței Sense 5.0, care rulează pe terminalul One. 

Disponibil pe tablete și telefoane 

Sursele citate de Wall Street Journal afirmă că acest serviciu se află în dezvoltare de mai bine de un an, acesta nefiind deci un proiect lansat în grabă pentru a profita de oportunitatea dispariției Google Reader. Pentru Facebook, un astfel de serviciu ar permite captarea unui public nou, care va petrece mai mult timp pe o anumită pagină și va permite experimentarea cu noi forme de publicitate și, evident, venituri. 

Pentru cei care caută un înlocuitor pentru Google Reader, viitorul serviciu Facebook ar putea fi diferit de ceea ce-și doresc. Conform surselor citate de Wall Street Journal, acesta va fi disponibil doar pe telefoane mobile și tablete, neavând o interfață Web, iar aranjarea conținutului într-un mod similar Flipboard s-ar putea să nu fie pe placul celor care parcurg sute de știri pe zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Iunie 2013
Stire din Diverse : Reguli de relație pe Facebook
Pagina a fost generata in 1.5131 secunde