Ce este nou și interesant în Windows 8.1 Preview

199
Ce este nou și interesant în Windows 8.1 Preview - fondwindows-1372593818.jpg

Articole recomandate

Sistemul Windows 8 a fost prins într-un tir încrucișat al argumentelor utilizatorilor, opiniilor celor mulțumiți de saltul de performanță și a multiplelor îmbunătățiri de interfață opunându-li-se cele care reclamau ergonomia slabă a interfeței Modern UI atunci când se utilizează tastatură și mouse. 

Conferința BUILD 2013 a început ieri seară, iar Microsoft a lansat versiunea Preview a viitorului Windows 8.1, aceasta aducând o serie de noutăți menite să înmoaie, pe cât posibil, reticența celor care nu au fost convinși de Windows 8.

Una dintre schimbările importante este reapariția parțială a butonului Start. Acesta nu este decât element grafic activ pentru accesarea Start Screen și nu oferă vechiul meniu arborescent cu aplicații, dar este mai ușor de accesat decât vechiul colț activ din Windows 8. Vechiul meniu administrativ, care era accesibil cu combinația de taste Windows - X, poate fi accesat acum și printr-un click dreapta pe noul buton Start, acesta îmbogățindu-se acum și cu opțiunile de Shutdown și Restart.

Scurtături utile

Mediul grafic Modern UI a primit o serie de actualizări interesante, printre care se remarcă opțiuni mai bune pentru particularizarea temelor coloristice și posibilitatea utilizării wallpaper-ului din mediul desktop și în Start Screen, un mic truc care face mai puțin brutală din punct de vedere vizual trecerea între cele două medii. Rigidele Live Tiles beneficiază acum de două noi dimensiuni, pentru un total de patru, utilizatorii putând alege fie blocuri pătrate de mari dimensiuni, care pot afișa mai multe informații, fie blocuri de două ori mai mici decât cele implementate în Windows 8.

Pentru cei care lucrează preponderent în mediul desktop, Windows 8.1 aduce suficient noutăți importante. Meniul Taskbar and Navigation Properties permite setarea opțiunii de pornire direct în mediul desktop, lista tuturor aplicațiilor din Start Screen poate fi accesată rapid cu un simplu gest de jos în sus, iar sortarea acestora permite acum aplicațiilor desktop să fie afișate înaintea celor pentru Modern UI.

Actualizare DirectX

Alte noutăți sunt îmbunătățirea vizibilă a panoului Search prin unificarea secțiunilor, posibilitatea de mutare a mai multor Live Tiles în același timp, posibilitatea de dezactivare a colțurilor active folosite pentru navigație, ajustarea liberă a spațiului ocupat de aplicațiile care rulează în modul Snap și un meniu Modern UI pentru setări îmbunătățit. Serviciile native nu au fost uitate, remarcându-se integrarea net superioară cu SkyDrive și îmbunătățirea Windows Store.

Din punct de vedere tehnologic, Windows 8.1 aduce suport mai bun pentru ecranele cu rezoluții mari, actualizarea platformei DirectX la versiunea 11.2, actualizarea Connected Standby pentru a conlucra și cu noile procesoare Intel Haswell și apariția suportului nativ pentru imprimantele 3D.

Utilizatorii Windows 8 pot descărca actualizarea Windows 8.1 Preview din Windows Store, imaginea ISO întârziind puțin. Utilizatorii Windows 7 care nu au fost mulțumiți de Windows 8 ar mai putea încerca o dată, deoarece actualizările, chiar dacă nu readuc integral vechiul mediu desktop, răspund suficient de bine nemulțumirilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8845 secunde