Anunțul care va soluționa principala problemă a telefoanelor mobile

87
Anunțul care va soluționa principala problemă a telefoanelor mobile - problematelefoane-1371385984.jpg

Articole recomandate

Compania franceză SunPartner a construit un ecran pentru telefoanele mobile care va permite încărcarea acestora de la soare, iar în prezent testează această inovație împreună cu mai mulți producători de telefoane mobile printre care se numără și Nokia.

SunPartner, cu sediul în Aix-en-Provence, nu este prima compania care s-a gândit să folosească energia solară pentru a încărca telefoanele mobile. În urmă cu câțiva ani producători precum Samsung sau Sharp au lansat pe piață telefoane mobile care aveau carcase solare, însă acestea nu au prins la public deoarece utilizatorii nu doreau să își pună telefoanele pe masă cu ecranul în jos de teamă să nu piardă vreun mesaj  sau să își zgârie ecranul. 

Ideea francezilor este să monteze celulele solare pe ecranul telefonului mobil. Aceștia folosesc benzi de celule de film subțiri peste care au adăugat un strat de lentile mici. Francezii spun că prototipul actual are o transparență de 82% însă versiunile viitoare vor avea peste 90%. Compania franceză a înregistrat deja peste 30 de patente pentru această tehnologie. Montarea acestor panouri îi va costa pe producătorii de telefoane doar 2,30 dolari per telefon, potrivit oficialilor francezi.

Această tehnologie nu va înlocui încărcătoarele clasice. Utilizatorii vor fi nevoiți să își încarce în continuare telefoanele de la priză, însă aceste panouri va oferi bateriei o autonomie mai mare cu 20% în regim de utilizare normal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9876 secunde