Google MAPS, actualizat: navigație mai bună, integrare Earth și sugestii

199
Google MAPS, actualizat: navigație mai bună, integrare Earth și sugestii - fondgoogle-1370176109.jpg

Articole recomandate

În cadrul prezentării-maraton din prima zi a conferinței Google I/O, compania a prezentat schimbările prin care va trece Google Maps. Conform declarațiilor oficiale, actualizarea este cea mai mare de la lansarea din 2005 a serviciului și aceasta se va regăsi atât în interfața pentru browser, cât și în aplicațiile pentru platformele mobile. 

Schimbări majore

Una dintre schimbările importante este trecerea integrală la hărțile vectoriale, care sunt folosite de versiunile pentru telefoane și tabletele de aproape doi ani, dar care au ajuns abia acum și în versiunea Web. Această schimbare promite performanțe superioare în timpul încărcării și redimensionării și o vizibilitate mai bună pentru detaliile mai mici precum străzile secundare, însă pentru a beneficia de toate acestea, utilizatorul va trebui să utilizeze versiunea accelerată WebGL.

Odată cu trecerea la hărțile vectoriale, Google Maps va folosi și datele Google Earth, permițând utilizatorilor să admire un mediu 3D mai complex decât cel oferit în prezent, care va include clădirile importante și imagini din interiorul acestora. Serviciile de navigație au fost îmbunătățite, permițând calcularea mai multor trasee, compararea rutelor și duratelor pentru mai multe mijloace de transport și, în cazul versiunilor mobile, și recalcularea în funcție de intensitatea traficului.

Update la interfață

Interfața Web a trecut prin schimbări importante, aceasta părând acum mai degrabă o aplicație Web decât o simplă pagină. Aceasta preia deja cunoscutele Cards pentru a face datele relevante mai vizibile, integrează în rezultate și notele acordate de prieteni diverselor puncte de interes, se integrează nativ cu informații culese din Google+, oferă informații adiționale mai bogate, cum ar fi programele de lucru sau traficul din zonă. O nouă facilitate este Explore, care va permite ajustarea listei de rezultate în funcție de activitatea dorită de utilizator, cum ar fi căutarea de spații culturale, locuri unde se poate mânca sau altele similare.

Aplicațiile pentru terminalele mobile vor primi și ele o actualizare, interfața acestora urmând să fie mai aerisită. Cu această ocazie, Google a anunțat că va actualiza cu această ocazie și aplicația pentru iOS, care va deveni compatibilă și cu tabletele iPad. Aplicațiile pentru platformele Android și iOS vor fi lansate în această vară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6639 secunde