Cititor de amprente pentru telefoanele din seria Samsung Galaxy

184
Cititor de amprente pentru telefoanele din seria  Samsung Galaxy - fondamprente-1369568434.jpg
Apple nu este singura companie ce pare să pregătească lansarea unor tablete și telefoane mobile dotate cu cititor de amprente, folosit ca sistem de securitate pentru deblocarea ecranului și autentificare în aplicații. Un set de indicii descoperite chiar în structura versiunii de Android livrată cu modelul Galaxy S3 demonstrează că Samsung pregătește de ceva vreme includerea acestei dotări pentru propria gamă de dispozitive Galaxy.

Cum a fost făcută descoperirea

Prezența suportului pentru utilizarea sistemelor de autentificare biometrică a fost descoperită din întâmplare de un utilizator, căutând într-o arhivă conținând fișiere de sistem pentru telefonul Galaxy S3 numită SecSettings.apk.

Fără a lăsa prea mult loc pentru interpretări, imaginea sugerează că Samsung desfășoară teste interne cu un sistem de autentificare ce presupune scanarea amprentelor. Totuși, indiciul lăsat nu spune nimic despre modul în care noul mecanism de autentificare biometrică va fi folosit pentru telefoanele din seria Galaxy, ilustrând doar un ghid ce instruiește utilizatorii privind folosirea corectă a cititorului de amprente.

Ce pune la cale concurența

În tabăra competiției, Apple a pregătit introducerea sistemului de autentificare biometrică pentru tabletele și telefoanele cu sistem iOS cumpărând încă din vara anului trecut portofoliul companiei de securitate AuthenTec. Suplimentar, Apple a încheiat și un contract cu o companie australiană numită Microlatch, pentru folosirea unor tehnologii ce permit integrarea suportului pentru recunoașterea amprentelor în aplicațiile care folosesc conectivitate NFC.

Din păcate, în cazul ambelor companii, indiciile privind experimente desfășurate cu sisteme de autentificare biometrică au apărut încă dinaintea lansării modelelor iPhone 5, respectiv Galaxy S4, iar includerea acestor facilități în produse comerciale se lasă și acum așteptată.

Implementare în iPhone 6

Ținând cont de faptul că modelul Galaxy S4 a fost lansat doar recent, păstrarea sistemului de autentificare biometrică pentru viitorul model Galaxy S5 ar presupune o întârziere de până la 1 an. Având modelul iPhone 6 planificat pentru lansare în această toamnă, Apple ar putea folosi prezența sistemului de autentificare biometrică în campaniile de promovare, pentru a scoate în față avantajele noului iPhone 6 în fața competitorului Galaxy S4.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde