Windows 8: 100 milioane licențe livrate, vânzările sunt încă slabe

97
Windows 8: 100 milioane licențe livrate, vânzările sunt încă slabe - windows-1368362962.jpg
După cele 60 milioane licențe vândute în perioada sărbătorilor de iarnă, Windows 8 pare să fi pierdut mare parte din avântul inițial, volumul livrărilor coborând în ianuarie spre 10 milioane exemplare vândute lunar, fără tendință de revenire. Cu toate acestea, directorul Microsoft, Tami Reller, găsește puterea să laude pe blogul companiei atingerea pragului de 100 milioane licențe vândute.

Deși important, pragul de 100 milioane licențe nu face nimic pentru a masca eșecul înregistrat de Microsoft cu produsul său de bază, Windows 8 având în continuare parte de o primire rece atât din partea utilizatorilor nemulțumiți de schimbările impuse cu noua interfață pentru ecrane touch, dar și a producătorilor hardware descumpăniți, ce aruncă vina pentru prăbușirea vânzărilor în piața PC-urilor în seama deciziilor neinspirate luate de conducerea Microsoft.

Din tabăra Microsoft, oficialii companiei aruncă săgeți înspre producătorii hardware, justificând o parte din vânzările slabe prin oferta săracă de dispozitive compatibile Windows 8. Printre promisiuni pentru o actualizare Windows 8.1 (Windows Blue) care remediază multe din neajunsurile versiunii inițiale Windows 8, reprezentanții companiei își pun speranțele pe diversificarea ofertei de notebook-uri convertibile, laptop-uri cu ecrane touch și sisteme All-in-One către finalul acestui an.

Totuși, indiciile care anunță întoarcerea butonului Start și posibila reactivare a modului desktop ca interfață Windows implicită, în defavoarea celei optimizată pentru ecrane touch, echivalează practic cu admiterea înfrângerii pentru Microsoft în încercarea sa de a-și forța intrarea în lumea tabletelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3579 secunde