Jaf cibernetic de 40 de milioane de dolari!

84
Jaf cibernetic  de 40 de milioane de dolari! - fraudacibernetica-1368362813.jpg
Epoca bandiților care intrau într-o bancă cu un pistol automat Thompson și plecau cu un sac de bani a apus de multă vreme, însă isprava unui grup internațional de infractori ciber-netici nu este mai puțin specta-culoasă. Utilizând cărți de debit false, aceștia au reușit să fure 40 de milioane de dolari în decurs de numai câteva ore, loviturile fiind dispersate pe teritoriul unui număr de peste 20 de țări, inclusiv România.

Cum au procedat

Infractorii au reușit să penetreze sistemul informatic al unui procesator de cărți de debit preplătite de pe teritoriul Indiei, ridicând limitele de retragere a numerarului și modificând codurile PIN de acces pentru cardurile emise de două bănci din Maroc și Emiratele Arabe Unite.

După ce această etapă a operațiunii a fost finalizată, infractorii au inscripționat un număr mare de carduri și le-au distribuit celor care s-au ocupat de retragerea de numerar, care au acționat pe teritoriul mai multor țări.

Deoarece cardurile falsificate au fost de tip preplătit, retragerile de bani nu au declanșat semnale de alarmă rapide, deoarece au fost afectate conturile băncilor emitente, nu conturile personale ale clienților.

Prima lovitură a fost dată în luna decembrie a anului trecut, aceasta fiind probabil un fel de test în cursul căruia au fost retrase circa 5 milioane de dolari.

Au folosit 3.000 de bancomate

Atacul masiv a avut loc în luna februarie a acestui an, hoții reușind să retragă 40 de milioane de dolari în decurs de 10 ore. Cele 36.000 de retrageri de numerar au fost sincronizate, fiind afectate bănci din Japonia, Rusia, România, Egipt, Columbia, Marea Britanie, Canada și alte circa 20 de țări. Numai în New York, hoții au folo-sit aproape 3.000 de bancomate pentru a retrage 2,4 milioane de dolari, unul dintre cele mai mari furturi din istoria orașului.

Întreaga poveste a ieșit la iveală săptămâna trecută, când procurorii federali din Brooklyn au prezentat acuzațiile îndreptate împotriva a opt persoane, inclusiv șeful acestei grupări, care a fost găsit mort în cursul lunii trecute în Republica Dominicană. Toate persoanele acuzate sunt tineri americani de origine dominicană.

Conform procurorilor, în afara acestui nucleu, au existat multiple grupuri externe, acestea fiind urmărite în prezent de autoritățile țărilor afectate. Cele opt persoane sunt acuzate de spălare de bani și conspirație cu scop infracțional, fiind pasibili de o pedeapsă de până la zece ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3348 secunde