Google vrea să "te strâmbi" în fața telefonului

75
Google vrea să

Articole recomandate

Încercând să găsească noi modalități pentru a îmbunătăți securitatea funcției Face Unlock, responsabil cu autentificarea vizuală a utilizatorilor la fiecare folosire a telefonului sau tabletei cu Android, inginerii Google au descoperit că pot reduce substanțial riscul ca sistemul să poată fi păcălit dacă mecanismul de autentificare ia în considerare mișcări sau gesturi predefinite, cum ar fi ridicarea unei sprâncene sau încruntarea frunții. 

Studiul în urma căruia Google a înaintat deja o aplicație pentru brevet prevede ca sistemul Face Unlock să folosească în procesul de autentificare și o secvență cu mișcări ale feței, care împreună cu aspectul vizual să constituie un mecanism de autentificare în doi pași, fără de care dispozitivul să nu poată fi deblocat. Procesul prevede ca dispozitivul să compare două sau mai multe cadre filmate de camera frontală pentru a identifica gestul corect, precum și analizarea altor cadre pentru a stabili că în câmpul vizual să află într-adevăr o persoană reală. 

În varianta inițială, sistemul Face Unlock prelua un singur cadru, comparând fața celui aflat în fața dispozitivului cu imaginea de referință păstrată în memoria dispozitivului. Mecanismul de autentificare însă putea fi păcălit extrem de ușor, prezentând în fața camerei o fotografie conținând chipul utilizatorului legitim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7434 secunde