Femeile cred că bărbații cu voce joasă sunt mai infideli

418
Femeile cred că bărbații cu voce joasă sunt mai infideli - fecd610431380b5f5494be555c56bd7d.jpg
Un studiu efectuat de o echipă de cercetători canadieni arată că femeile cred că bărbații sunt cu atât mai predispuși să înșele cu cât au vocea mai joasă. Bărbații, în schimb, cred că femeile cu vocea mai înaltă sunt mai predispuse infidelității.

Studiul, publicat în cea mai recentă ediție a jurnalului Evolutionary Psychology, este primul ce se apleacă asupra legăturii dintre tonalitatea vocii și percepția asupra infidelității.

"În termenii strategiei sexuale, am descoperit că atât bărbații, cât și femeile, consideră că vocea partenerului oferă un semnal de alarmă în privința comportării sale viitoare. Ambele sexe consideră că o voce mai atrăgătoare - mai joasă la bărbați și mai ridicată la femei - reprezintă o probabilitate mai mare ca partenerul să fie infidel", a declarat Jillian O'Connor, coordonatorul studiului.

"Bărbații cu niveluri de testosteron mai ridicate au vocea mai groasă, iar femeile cu un nivel ridicat de estrogen prezintă o tonalitate mai înaltă a vocii. Nivelul ridicat al acestor hormoni a fost corelat, în studii precedente, cu un comportament de tip adulterin. Studiul nostru arată că oamenii sunt conștienți, într-o anumită măsură, de această corelație și că e posibil să folosească această informație în căutarea unui partener", a mai declarat cercetătorul.


Citeste mai departe...




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Ceaiuri împotriva febrei
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Vărsatul de vânt la copii
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Greier în ton cu moda: este roz!
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Trei metropole de vizitat cu 30 euro
Pagina a fost generata in 1.8974 secunde