Flori de interior la ghiveci, rezistente iarna

1459
Flori de interior la ghiveci, rezistente iarna - floare-1415209977.jpg

Articole recomandate

Una dintre cele mai cunoscute și mai iubite flori de iarnă pentru ghiveci este Steaua Crăciunului sau Crăciunița. Poate să fie roșie, albă sau roz și este una dintre cele mai frumoase plante de apartament. Însă, pe lista celor mai frumoase și mai rezistente plante și flori de iarnă pentru ghiveci se numără Campanula. Potrivit Grădina.mea.ro, această plantă iubește locurile răcoroase, așa că o poți ține toată iarna în balcon, dacă acesta este închis și dacă temperatura nu scade sub 10 grade Celsius.
Violeta africană. Printre plantele pe care iarna le prinde înflorite se numără și violeta africană. Înflorește tot timpul anului, însă iarna este perioada ei de glorie. Violeta iubește lumina, dar se simte excelent la fereastră, iarna, când razele soarelui sunt oblice și nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Înflorirea se produce în valuri, dacă la mijlocul toamnei împarți plantele în două și le pui în ghivece mai mici. Cu cât este mai mic ghiveciul, cu atât o să facă flori mai multe. Așadar, dacă vrei flori de iarnă pentru ghiveci, violeta este una dintre cele mai bună soluții. 
Ciclama. Este și aceasta potrivită sezonului, pentru că se dezvoltă excelent la temperaturi cuprinse între 4-5 grade în timpul nopții, iar pe timpul zilei, între 10-19 grade. Florile colorate și vesele ale acesteia fac din Ciclamă una dintre cele mai potrivite flori de iarnă pentru ghiveci. 
Cactusul de Crăciun. Este, de asemenea, una din plantele care suportă bine frigul, înflorește numai dacă stă vreme de mai multe săptămâni la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Florile se formează în câteva zile imediat ce este adus la temperaturi de 20 de grade Celsius. Mugurii și florile vor evolua încet, astfel că planta o să fie înflorită 10-15 zile, exact în perioada de Crăciun și Anul Nou. 
Anemonele. Și ele preferă frigul. De asemenea, și azaleea înflorește iarna. Mugurii apar la sfârșitul verii, dar au un ritm de dezvoltare foarte lent, așa că înfloresc în mijlocul lui decembrie, în preajma Crăciunului. Când cumperi Azalee, alege plante cu mulți boboci și cu puține flori deschise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Diverse : Secretele unor plante de ghiveci viguroase
Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.4898 secunde