Fumatul pasiv afectează cel mai mult sugarii și copiii obezi

522
Fumatul pasiv afectează cel mai mult sugarii și copiii obezi - 503cd3ce8f9762db3e425bda538cf1c4.jpg
Sugarii și copiii obezi suferă cel mai mult din cauza fumatului pasiv. Potrivit unui studiu prezentat de Asociația Științifică American Heart, cei mai afectați de fumul de țigară inhalat dintre toți tinerii sunt copiii de până în trei ani și cei supraponderali.
"Fumatul pasiv la copii nu este periculos numai pentru aparatul respirator, așa cum au spus mulți oameni de știință", explică John Anthony Bauer, autorul studiului, cercetător în cadrul Institutului de Cercetări al Universității Columbus din statul Ohio, Statele Unite ale Americii. "Datele noastre susțin faptul că fumatul pasiv poate avea efecte neplăcute și asupra sistemului cardiovascular, mai ales la copiii mici și cei care sunt obezi", a mai declarat John Bauer.
Împreună cu colegii săi, acesta a recrutat fete și băieți, inclusiv 52 de copii mici (cu vârste de la 2 la 5 ani) și 107 adolescenți (cu vârste de la 9 la 18 ani). Studiul a inclus copii din toate rasele, inclusiv supraponderali. Cercetările au arătat că există o legătură foarte strânsă între timpul de expunere la fumul de țigară și afecțiunile vasculare ale copiilor mici. Această legătură este de două ori mai mare la copiii obezi. De asemenea, sugarii prezintă un risc de patru ori mai mare de afecțiuni după expunerea la fumatul pasiv în comparație cu adolescenții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Chiftele cu dovlecei
Joi, 19 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Ați mințit poporul cu ringtonu’
Pagina a fost generata in 2.0006 secunde