GALERIE FOTO / Un scufundător, înghițit de un rechin-balenă? Ce se întâmplă mai departe

1075
Un scufundător care a fost la un pas de a fi înghițit de un rechin-balenă, în timp ce acesta se hrănea cu plancton, a fost surprins de un fotograf, potrivit Mediafax.ro.

Fotograful Mauricio Handler a realizat fotografia în apele insulei Mujeres din Mexic, în timp ce peste 600 de rechini-balenă s-au adunat la un loc pentru a se hrăni cu ton, scrie dailymail.co.uk.

Rechinii, care se adună în fiecare an în apele Mexicului pentru a se hrăni, nu reprezintă un pericol pentru scufundători. Animalele înoată cu gurile deschise, înghițind cantități foarte mari de apă și hrană.

Gura rechinului-balenă poate ajunge la o lățime de 1,5 metri și conține până la 350 de rânduri de dinți.

"Imaginea scufundătorului care se uita în gura deschisă a rechinului a fost o creștere incredibilă de adrenalină. Atunci când te afli în apă printe atâția pești te simți ca într-o altă lume", a declarat Mauricio Handler.
Fotograful a spus că în timp ce se hrănea, rechinul-balenă s-a îndreptat spre unul dintre colegii săi.

"Nu au o vedere foarte bună, dar scufundătorul a reușit să se dea din calea lui. Dacă ar fi fost înghițit din greșeală, cu siguranță rechinul l-ar fi scuipat imediat", a declarat fotograful.

Rechinul-balenă este cel mai mare pește din lume, însă este inofensiv pentru om. Animalul, care poate avea o greutate de până la 40 de tone, se hrănește cu plancton și pești mici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1951 secunde