În cursa pentru integrare

Georgia ia lecții despre minorități de la români

343
Georgia ia lecții despre minorități de la români - 02db8e8e8d3c08f3a57cc6db3876f942.jpg
O delegație a Ministerului Reintegrării din Georgia, condusă de ministrul adjunct Elena Tevdoradze, s-a aflat în vizită în România în perioada 23 - 28 mai, la invitația Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI).
Potrivit informațiilor postate pe pagina web a Departamentului pentru Relații Interetnice, delegația a fost interesată să cunoască experiența României în ceea ce privește legislația, instituțiile și măsurile concrete luate la nivel guvernamental pentru a asigura un statut democratic, civilizat persoanelor aparținând minorităților naționale, în contextul în care Georgia este angajată pe un drum deja parcurs de țara noastră în ultimii ani - integrarea în NATO și în Uniunea Europeană.
Delegația georgiană și-a început programul în București cu o vizită la DRI, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat Marko Attila, cu subsecretarul de stat Sali Negiat, precum și cu alți specialiști din instituție. Subiectele abordate au vizat sistemul de reprezentare în viața publică a minorităților, sprijinul financiar oferit de statul român, educația în limbile minorităților, utilizarea acestor limbi în administrația publică locală etc.
În program au fost incluse întâlniri cu reprezentanți ai Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, cu adjunctul Avocatu-lui Poporului, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și cu persoane de decizie din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări al Ministerului de Interne.
De asemenea, a fost programată și o vizită la Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, sediul Prezidiului Executiv al UDMR și Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Soarele buclucaș
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Nume norocoase pentru copiii noștri
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Week-end cu blues și clubbing
Pagina a fost generata in 2.9294 secunde