"Cuget liber" a ajuns la tătarii din Crimeea

490
"Sunt un cititor constant al știrilor voastre. Lucrez pentru Agenția de știri crimeeană (n.n. QHA). Vreau să vă mulțumesc pentru interesul manifestat pentru tătarii crimeeni din România", a fost mesajul primit pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute, de la Timur Berk.
Este un tânăr de 31 de ani și, lesne de înțeles, tătar la origini.
S-a născut la Bazargic, Bulgaria. În 1989 a emigrat cu familia în Turcia, unde a și absolvit Facultatea de Inginerie Electronică, pentru ca în 2006 să se stabilească în țara natală a tatălui său, Crimeea. La Istanbul, Timur Berk a fost președintele organizației de tineret a tătarilor. În această calitate, a stabilit și primele contacte cu comunitatea tătară din România.
A vizitat România de câteva ori până acum, prima dată făcând-o în 1991, când a participat la Campionatul European de Șah pentru juniori de la Mamaia.
Și, deși nu știe românește, Timur Berk ne-a mărturisit că urmărește toate articolele care apar în ziarul Cuget liber, despre comunitatea tătară din România.
Prin natura meseriei pe care o îmbrățișează și el în prezent, cea de jurnalist, Timur Berk încearcă să fie la curent cu evenimentele din mijlocul comunității tătare din România, motiv pentru care a devenit în timp un cititor fidel al paginii "Interetnica". Cât despre traducere… tânărul tătar a recunoscut că apelează de cele mai multe ori tot la internet, prin intermediul căruia ne-a și descoperit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Soarele buclucaș
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Nume norocoase pentru copiii noștri
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Week-end cu blues și clubbing
Pagina a fost generata in 2.3831 secunde