Google dezvoltă un ceas inteligent bazat pe Android

135
Google dezvoltă un ceas inteligent bazat pe Android - googlewatchjpeg-1364133970.jpg
După zvonurile conform cărora Samsung și Apple ar lucra la un ceas inteligent, se pare că și Google ar cocheta cu ideea de a rula un sistem de operare pentru terminale mobile pe un astfel de accesoriu vestimentar. Spre deosebire de ochelarii Google Glass, care sunt dezvoltați în cadrul X Lab, acolo unde se nasc și sunt testate cele mai îndrăznețe idei ale companiei, acest ceas ar fi dezvoltat chiar de divizia Android. 

Google are un brevet pentru un ceas inteligent cu ecran dublu și interfață interactiva de control încă din 2011, iar faptul că de dezvoltarea lui se ocupă divizia Android ne spune că acesta ar putea ajunge pe piață mai repede decât Google Glass. 

Varianta mai simplă 

Trebuie menționat că Motorola, acum parte componentă a companiei Google, a dezvoltat un ceas inteligent ceva mai simplu. MOTOACTV este bazat pe un procesor Texas Instruments OMAP 3 tactat la 600 MHz, o memorie RAM de 256 MB, 8 GB de stocare internă, GPS și o versiune specială de Android 2.3.4, care oferă aplicații de monitorizare a activităților sportive și un player audio. 

Sursa acestei noutăți este Financial Times, însă în acest moment nu există niciun indiciu suplimentar despre posibila dată de lansare a acestui produs, asta în eventualitatea în care acesta va fi considerat apt de a da ochii cu publicul cumpărător.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3799 secunde